Publicitat
Terrassa

Les vuit activitats imprescindibles de la Fira Modernista

Aquest cap de setmana, els carrers de la ciutat viuran la dinovena edició de la Fira Modernista

La Masia Freixa tornarà a ser un dels centres neuràlgics de la Fira / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Manquen escassament un parell de dies perquè obri les portes una nova edició d’aquesta celebració que ja és un clàssic a la ciutat i que s’encarrega de rememorar una època, la modernista, que manté unes arrels molt ben solidificades. Hi ha un munt d’activitats preparades i, molt possiblement, s’haurà de triar. Hem intentat recomanar-ne algunes, a tall de resum, però s’ha de consultar el programa per trobar les que més us poden escaure.

1. La gran novetat, una Milla urbana sense ànims de competició

Una ciutat tan esportiva no podia organitzar un esdeveniment com aquest sense la celebració d’una cursa atlètica, una disciplina amb molts practicants a Terrassa. Per primera vegada a la Fira Modernista, aquest 2022 tindrà lloc “I Milla Modernista”, una cursa atlètica prevista per al dissabte al matí. Els participants hauran de recórrer la mítica distància de 1.609 metres. Es tracta d’una cursa sense ànims competitius, i amb vocació popular, cal saber-ho.

2. Si la cosa va d’universitats, és obligatori visitar la universitat

Tenint en compte que l’edició d’enguany està dedicada a la universitat, en el 120è aniversari de l’inici de les obres del Palau de les Indústries, és visita obligada anar fins al carrer de Colom i fer un tomb per aquest bressol de l’enginyeria. Gràcies a aquest edifici, o més ben explicat, gràcies a la seva transcendència, per la ciutat han passat multitud de persones que han estudiat alguna carrera relacionada. Per tant, s’ha de ser agraït i contemplar una obra mítica.

3. Una visita a la joia des de les altures també és possible

Sí, és reiteratiu, però això no obsta perquè sigui una veritat com un temple: la Masia Freixa és la joia del Modernisme a la ciutat. Si més no, és la més emblemàtica i reconeguda. S’obre, ara, una nova oportunitat per tornar a veure aquest edifici durant la Fira Modernista, encara que hi ha una opció que molta part de la ciutadania, ben segur, no sap o no té notícies que és possible de realitzar: observar-ho tot des de la segona planta. Cal aprofitar les jornades de portes obertes.

4. El Trenet 1900, una activitat que no pot faltar aquests dies

Si repassem una mica la història del segle XIX, ens trobem amb l’arribada del tren a la ciutat. Un factor molt important per a una població que anava agafant embranzida industrialment i que es convertiria en un dels punts més importants del país, sobretot pel que respecta al sector del tèxtil. Recrear aquells trens, ja a principis del segle XX, és l’objectiu d’aquesta activitat, el Trenet 1900. El seu primer viatge serà quan finalitzi la Milla.

5. Unes dosis de circ sempre van bé per gaudir amb la família

La celebració d’un esdeveniment d’aquesta magnitud, demana a les famílies (i a la resta de mortals) que hi participin activament i, a poder ser, tots plegats. En aquest sentit, hem de destacar la presència del Circ Històric Raluy, un espectacle prou conegut, però que enganxa i que agrada de tornar a veure perquè sempre es poden veure coses noves. També hi haurà actuacions de circ de l’estil de 1900 a càrrec de Tub d’Assaig 7’70. Circ local molt recomanable.

6. Els mercats, un passeig per tastar i contemplar

Hi ha atractius molt recomanables durant aquest cap de setmana de celebració de la Fira Modernista com són els diferents mercats que s’han organitzat. Per exemple, el Mercat d’Alimentació Artesana, on us trobareu una exposició i venda de productes d’elaboració pròpia. O el Mercat d’Artesania, amb productes naturals i exclusiu provinents de tot Catalunya. I al subsol del Mercat de la Independència, hi haurà un espai gastronòmic amb elaboracions divines.

7. La música no falta i es podrà seguir la Banda de Terrassa

Musicalment, també hi ha una alta presència a aquesta celebració. Havaneres, dolçaines, tabalers, caramelles i altres demostracions ompliran aquest apartat musical. De tot aquest ventall d’opcions, destacarem l’opció de seguir la Banda de Terrassa, gaudint d’un repertori que transportarà els espectadors a l’època. Aquesta ciutat està molt farcida d’alternatives pel que fa a la música i, per aquest motiu, és un art que no podia faltar en una edició més de la fira.

8. Un pícnic a la natura, com a les èpoques anteriors

Fira Modernista Terrassa 2019

Gaudir d’un pícnic en plena natura serà possible. Hi ha canvi d’escenari i no se celebrarà al parc dels Catalans. En aquesta ocasió, serà al voltant del parc de Vallparadís, sota el Castell Cartoixa. Es tracta d’un pícnic com es feia a aquells temps. Pot ser un bon moment per degustar elaboracions senzilles i fàcils per menjar, típiques per a un pícnic com els d’abans, amb la natura com a escenari. El binomi és molt habitual, aliments i naturalesa, fusionats per unes hores.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top