Publicitat
Terrassa

Ajuntament i Generalitat reprenen negociacions a la comissió mixta

Ambdues administracions han parlat de definir un model pioner de condicionament de les rieres existents a la ciutat

La consellera de Presidència Laura Vilagrà amb l'alcalde de Terrassa, aquest matí al Palau de la Generalitat /Rubén Moreno

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha encapçalat avui la reunió de la Comissió Mixta Generalitat – Ajuntament de Terrassa al Palau de la Generalitat. El Govern ha reactivat les reunions entre ambdós organismes per fer el seguiment de la relació bilateral de les dues institucions i continuar treballant sectorialment els temes que s’han anat tractant des de la primera reunió, el febrer del 2020. La d’avui ha estat la primera trobada després de la pausa imposada per la pandèmia.

En la reunió s’han tractat temes com la revisió de la planificació i implementació urgent de CAPs i CUAPs de Terrassa; la construcció i posada en funcionament de la residència i centre de dia per a la gent gran al barri de Sant Pere Nord i reforma i posada en funcionament dels espais existents a la Residència Mossèn Homs; i la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i alta dependència.

Reunió de la delegació municipal de Terrassa amb els representants del Govern al Palau de la Generalitat /Rubén Moreno

També s’ha posat sobre la taula la col·laboració per definir una estratègia per millorar la seguretat i definir un model pioner de condicionament de les rieres existents a la ciutat; la creació de dos centres integrals de Formació Professional especialitzats a Terrassa. En l’ambit dels equipaments, s’ha abordat la concreció dels compromisos d’inversions en equipaments esportius i el Parc Audiovisual de Catalunya i Hub Audiovisual, amb la participació activa en el Projecte de Catalunya Media City que lidera ICEC.

En temes de seguretat, l’increment de nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra a Terrassa i àrea d’influència. A més a més, també s’han tractat qüestions com tarifes ferroviàries de la Zona 2 i el peatge de la C16 Les Fonts. I per últim, la concreció dels compromisos respecte a la construcció i posada en funcionament de l’Institut Escola Sala Badrinas.

La consellera Vilagrà ha agraït “la predisposició al treball conjunt i cooperatiu” de l’Ajuntament de Terrassa i ha destacat que “el camí de millora s’ha de fer plegats”. Vilagrà ha ressaltat les polítiques que es duen a terme al món local per garantir la cohesió social i la bona marxa del país i ha convidat el consistori de Terrassa a treballar conjuntament en aquest sentit. “Actuant localment, contribuïm a fer una millor Catalunya per a tots i totes”, ha ressaltat la titular de la Presidència. La consellera, a més, s’ha compromès a “mirar de trobar solucions i adquirir els compromisos necessaris” per tirar endavant els projectes prioritaris pel municipi de Terrassa.

Per la seva part, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart Pastor, s’ha mostrat satisfet per recuperar les trobades amb la Generalitat en la Comissió Mixta, ja que “referma el compromís per ambdues parts per treballar per al desenvolupament de la ciutat, però també de Catalunya, en un marc de cooperació a curt, mitjà i llarg termini”. En aquest sentit, a més, per a l’alcalde la reunió ha servit per “posar damunt la taula i treballar conjuntament diferents projectes de la ciutat en camps com la salut i l’atenció primària, el benestar social, amb projectes residencials per a gent gran i persones amb capacitats diverses, inversions en equipaments esportius, seguretat, o mobilitat i infraestructures, entre d’altres”.

Les dues institucions s’han emplaçat a continuar treballant en aquests projectes prioritaris per a la ciutadania de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ajuntament i Generalitat reprenen negociacions a la comissió mixta
To Top