Publicitat
Terrassa

Eva Candela: “Hem d’anar a buscar empreses, no esperar que vinguin”

La candidata del PSC està convençuda que guanyarà les eleccions. El partit, diu, treballa per recuperar els vots perduts. Creu que ara toca millorar la seguretat i impulsar la promoció econòmica

Eva Candela vol ser la candidata que torni a obrir la porta del govern de la ciutat als socialistes terrassencs / nebridi aròztegui

Eva Candela assumeix el lideratge electoral del PSC a Terrassa en el moment, superada la trencadissa de 2019, de recuperar espai polític. La candidata diu que Terrassa no ha vist el canvi promès del govern i anuncia que entra en la cursa per l’alcaldia amb voluntat de guanyar.

Hem vist Eva Candela com a diputada i com a regidora a l’oposició. Quin perfil veurem de la nova candidata del PSC? Per molt que vulguis projectar un perfil, les persones som com som. Serè com he sigut sempre. Eva Candela és una política dièsel, molt treballadora i sense estridències. Una candidata amb molta resistència. Tinc il·lusió i molta força per entomar la campanya, amb la ment posada en l’endemà de les eleccions. Quan ets la candidata d’un partit que té moltes possibilitats de guanyar l’alcaldia, has d’estar preparada per estar al capdavant de la tercera ciutat de Catalunya.

El PSC va mobilitzar més de 19 mil vots a les municipals de 2019. Què farà per recuperar l’electorat perdut? Les claus són escoltar i explicar-nos. Molta gent ens va deixar de votar perquè no tenien clar que Jordi Ballart no es presentava pel PSC. El que fem ara és explicar la gent les promeses que Ballart va agafar del PSC i no ha complert. Hi ha un cert desencant. Havia de ser el govern del canvi i molta gent no l’ha vist. El que veuen és incapacitat en la presa de decisions. Jo tinc experiència en gestió, en comandament i en l’administració pública. Reuneixo les condicions per encapçalar un equip disposat a liderar el govern des del primer dia. Ha de ser així, perquè hi ha problemes que han empitjorat aquest mandat.

”Ara soc jo qui guanyarà les eleccions a Terrassa. Tinc la preparació i la força per fer-ho”

La seguretat és una de les primeres preocupacions de la ciutadania, segons el Baròmetre. Creu que la policia de barri frenarà la inseguretat i millorarà la percepció? El govern ha repetit que els delictes eren problemes puntuals i s’ha refugiat en unes estadístiques que xoquen amb la percepció social. Estàs al govern per entomar els problemes de cara, prenent decisions que igual no són per l’endemà, però que cal prendre-les. El que s’ha de fer primer és reconèixer el problema, buscar el consens i prendre decisions. Perquè la ultradreta està agafant aquest tema a les ciutats i si no actuem amb diligència, l’utilitzaran. No podem perdre de vista que el discurs populista arrela als barris, de manera que els partits democràtics hem d’anar a l’una si volem frenar-lo.

Està proposant un pacte antiVox? Vam suggerir un pacte de ciutat per sortir de la crisi de la Covid i no va poder ser. Quan un govern té majoria absoluta és quan més ha d’escoltar. Un gran líder ha de saber sumar. En tres anys l’alcalde no s’ha reunit amb el líder de l’oposició.

Van anunciar que feien un cafè ara fa un any. Si, però per un tema personal. Ara l’ha citat per primera vegada en tres anys. No s’entén, un alcalde ha de buscar consensos.

Creu que Terrassa té capacitat per remuntar la situació el pròxim mandat? La ciutat la veig amb ganes. He parlat amb empresaris, comerciants i autònoms i són uns campions, Tenen il·lusió i empenta. Ells aixequen la persiana cada dia i nosaltres hem de treballar per fomentar la promoció econòmica, que és la que genera treball. Hem de sortir a buscar les empreses, no podem esperar que vinguin. Hi ha ciutats que ho estan aconseguint perquè no estan quietes, no es tanquen en si mateixes.

“Molta gent ens va deixar de votar perquè no tenien clar que Ballart ja no es presentava pel PSC”

Està disposada a oferir estímuls, per exemple fiscals? Per concretar una oferta necessito tenir tots els números, però ja puc dir que d’entrada es pot fer molt agilitzant la tramitació. Simplificant, i exercint el nostre lideratge com a tercera ciutat de Catalunya per a impulsar canvis a altres administracions.

Si suma pactaria un govern d’esquerres? El PSC només tindrà una línia vermella, l’extrema dreta. Mirarem programes i serem com sempre una formació de consens, d’aliances, ho hem demostrat fins i tot si no ho necessitàvem. Ara soc jo qui guanyarà les eleccions. Tinc la preparació i la força per fer-ho.

Resa perquè el PSOE estigui fort a Madrid? Quan és fort, al PSC li ha anat bé a Terrassa. Jo dic que sempre que quan el PSC és fort a Catalunya, al PSOE li va bé. Tot ajuda, però tenim una agrupació amb força. Vam patir un daltabaix, però avui som un equip sòlid i amb empenta per a guanyar.

Per primera vegada hi ha una majoria de candidates dones. En què es notarà? És fantàstic. Influirà en la campanya, en els debats i en la manera de fer govern. Les dones tenim una manera d’entendre’ns i de solucionar els problemes, de centrar-nos en el que és essencial.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Eva Candela: “Hem d’anar a buscar empreses, no esperar que vinguin”
To Top