
El doble de víctimes mortals a l’AP-7 en un any de gratuïtat
Més d’un miler de persones han estat víctimes d’accident de trànsit a l’autopista de la Mediterrània, un 10,7% més que l’any anterior. Al Vallès es redueix la mobilitat, però creixen les retencions

- Cita amb el folklore internacional
Ara a portada
Publicat el 06 de setembre de 2022 a les 07:22
Actualitzat el 05 de setembre de 2022 a les 22:36
[Marta Ordóñez]
Més víctimes mortals a l’autopista, menys a les carreteres catalanes. A l’AP-7 s’han duplicat les morts (+108%) per accident en un any (de 12 a 25) i també els ferits greus (de 37 a 66), segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT). Qui i com? Les morts han crescut especialment entre els més vulnerables: vianants (7), motociclistes (6) i passatgers de cotxes (8). Els conductors menys afectats han estat els de furgonetes o camions. I la majoria de morts s’han produït per encalç o atropellament.
En només un any, l’AP-7 concentra un 40% més de cotxes i un 80% de camions. No només creix el risc mortal a l’autopista, també les topades lleus o greus. En total, més d’un miler de persones han estat víctimes d’accident de trànsit a l’AP-7, un 10,7% més que l’any anterior.
Durant el primer trimestre de l’any, 110 persones han viscut un accident l’autopista de la Mediterrània al tram dels dos Vallesos.
En declaracions a Diari de Terrassa, el Director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, sosté que hi ha una correlació entre l’increment de la mobilitat i la sinistralitat i apunta que les causes principals són la distracció i la velocitat. En aquest sentit, justifica que s’hagi demanat a la DGT i al Ministeri de Transports limitacions en la velocitat a l’AP-7.
Davant de les xifres de sinistralitat a l’autopista de la Mediterrània, el SCT ha suggerit al Ministeri de Transports reduir el límit de velocitat fins a 100 km/h en deu trams amb concentració d’accidents mortals i greus.
Els agents econòmics del Vallès també demanen posar fil a l’agulla: “Hi ha un problema amb els vehicles pesants, cal buscar una solució urgent”, apunta Alicia Bosch, presidenta del Centre Metal·lúrgic, que demana “actuacions quirúrgiques immediates” per alliberar l’autopista AP-7.
Les dades li donen la raó. A l’AP-7, s’han duplicat els accidents mortals amb camions implicats (de 7 a 14).
Al Vallès Occidental, la reducció en el límit de velocitat que proposa el SCT afectaria dos trams: de Mollet a Sant Cugat i de Sant Cugat a Martorell. Són trams que acumulen dos o més accidents amb víctimes mortals o greus.
