Publicitat
Cultura i Espectacles

El nou festival Didó de música i titelles ja mou els fils

La cita artística tindrà lloc els caps de setmana 15 i 16, i 22 i 23 d’octubre

Un dels espectacles que es podrà veure a la nova edició del festival

Arriba la 7a edició del festival Didó de música i titelles amb 15 propostes que es repartiran per places, carrers i teatres de la ciutat. L’acte inaugural serà el dia 14 d’octubre i amb el mateix es lliurarà el premi Didó a Mirna Vilasis, de la companyia Samfaina de Colors, que és una de les que forma part del cartell d’enguany. La programació s’estendrà els caps de setmana 15 i 16 d’octubre i el 22 i 23 d’octubre amb un seguit d’espectacles i tallers de caràcter molt divers, perquè es podrà veure des de ninots petits fins a titelles d’impacte pel carrer amb una alçada de tres metres.

Durant la presentació, Ramon Rius, president de l’Associació d’Amics de la Música de Terrassa i director del Centre d’Estudis Musicals (CEM), ha destacat que aquest festival és molt singular. “El Didó, que fa homenatge al titellaire terrassenc Ezequiel Vigués, conegut popularment com a Didó– és molt específic en tant que uneix música en directe i titelles. Jo diria que no n’hi cap a Europa amb aquest format”.

La programació del primer cap de setmana (15 i 16 d’octubre) tindrà lloc als districtes. Comptarà amb les actuacions de les companyies Des de Abajo amb l’espectacle “Ni Pio (plaça Lluís Companys), Cacauet Teatre amb “Llegendes de bèsties i valents” (Escenari Vela del parc de Vallparadís); Matito Titelles amb “Tomasa: la xatarrina (itinerant a Ca N’Anglada) i Francesc Salcedo i Víctor Oller amb “Petjades musicals” (plaça 1 de Maig).

El segon cap de setmana (22 i 23 d’octubre) presentarà les companyies CT Lleida amb “Xim (plaça Joan Santamaria a Can Parellada); Binixiflat amb “Els contes del binomi” (Plaça Vella), la coproducció Samfaina de Colors amb “Sense lluna” (Teatre Principal), El Petit Bonhom amb “7 ratolins” i La mà de l’artista amb “L’arc de Sant Martí i la lluna” (Teatre Alegria). Cal afegir també el taller de músics menuts, per a infants de 8 mesos a 3 anys i famílies que es farà el dissabte 22 en dues sessions al CEM.

La presentació, que va tenir lloc a la seu del CEM, ha reunit també a la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat, Núria Marín, qui ha destacat que el festival Didó és una cita de referència cultural i artística a Terrassa, amb la que es permetrà viure dos caps de setmana de màgia a través de la música i els titelles. Marín ha valorat que el festival anés als districtes. En aquest sentit, Maria Rueda, responsable de la producció, ha agraït la bona entesa amb les associacions de veïns per situar els espectacles.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El nou festival Didó de música i titelles ja mou els fils
To Top