Publicitat
Terrassa

El Govern amplia a tot 2023 la gratuïtat i bonificacions de Rodalies i mitjana distància

La mesura queda pendent de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat i podria acabar sent “estructural” si els resultats són positius per a la “transició ecològica”

Un tren de la R-4 de Rodalies al seu pas per Terrassa, en una imatge d'arxiu / Nebridi Aróztegui

La gratuïtat de Rodalies Mitja Distància s’amplia i seguirà almenys durant tot el 2023. Així ho ha anunciat la ministra d’Hisenda Maria Jesús Montero en la roda de premsa posterior al consell de ministres i en el context de l’acord entre PSOE Podem pels pressupostos generals de l’Estat. El pacte se segellarà aquest mateix dimarts amb una trobada entre Pedro Sánchez Yolanda Díaz i després l’aprovarà el mateix consell de ministres.

D’aquesta manera, la mesura que està en vigor des del setembre i vencia a finals d’aquest any es mantindrà durant tot l’any vinent. Montero ha explicat que la partida destinada al ministeri de Transports s’incrementa un 41,2% fins als 700 milions d’euros. La major part anirà destinada a sufragar el manteniment de la bonificació i gratuïtat dels trens. Montero ha defensat convertir aquesta política en “estructural” i ha dit que l’executiu vol “veure resultats concrets per a la transició ecològica”, que és una “política prioritària”.

El projecte de pressupostos -els tercers de l’actual govern de coalició i els últims de l’actual legislatura- incorporarà la “major despesa social de la història” per reforçar l’estat del benestar, garantir el poder adquisitiu dels pensionistes i millorar les condicions laborals i salarials dels treballadors públics.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Govern amplia a tot 2023 la gratuïtat i bonificacions de Rodalies i mitjana distància
To Top