
Terrassa s'integra en un projecte internacional contra les discriminacions
L'Ajuntament participa en l'ECIU University amb la UAB

- Terrassa s'integra en un projecte internacional contra les discriminacions
ARA A PORTADA
Publicat el 26 d’octubre de 2023 a les 14:15
Actualitzat el 26 d’octubre de 2023 a les 14:16
"La detecció i el mapeig de les discriminacions a la ciutat". Aquest és el títol del projecte d'abast internacional en el qual treballa l'Ajuntament de Terrassa juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Terrassa participarà en el projecte ECIU University, una iniciativa internacional impulsada pel Consorci Europeu d’Universitats Innovadores (ECIU) que promou l’aprenentatge en l’àmbit universitari "amb una metodologia basada en reptes que facilitin solucions innovadores i generin un impacte social real", diu el consistori.
La col·laboració es durà a terme entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Servei d’Universitats i Transferència de Coneixement i l’Àrea de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans de l'Ajuntament de Terrassa, corporació que proposa com a repte de treball “La detecció i mapeig de les discriminacions a la ciutat”, amb especial atenció al jovent.
El repte va ser publicat a la plataforma Reptes per Terrassa del Servei d’Universitats i Transferència de Coneixement, una iniciativa municipal que pretén vincular el treball que es fa a la universitat amb les necessitats reals de la ciutat i de la ciutadania i aprofitar així el talent existent a l’àmbit universitari i de recerca "i posar-lo al servei de la societat".
[caption id="attachment_376286" align="aligncenter" width="700"]
Vista parcial de la UAB[/caption]
En aquest cas, el repte que es proposa és la detecció de possibles discriminacions a la ciutat. "D’aquesta manera, es pretén, per una banda, que els equips de treball puguin cercar metodologies o tècniques per recollir les discriminacions que pateixen els terrassencs i les terrassenques per poder donar-hi una resposta efectiva i integral. Per altra banda, aquest coneixement ha de servir per dissenyar polítiques preventives per reduir qualsevol discriminació per raó de sexe, gènere, orientació sexual, origen cultural, ètnic o social, situació econòmica o administrativa, classe social, religió, discapacitat, edat, etc".
Atès que l’equip investigador està format per estudiants universitaris, es farà una anàlisi més en profunditat sobre l’impacte d’aquestes discriminacions en la població jove i a la vegada "es proposaran fórmules per connectar el jovent amb els serveis municipals que donen atenció i acompanyament a situacions de discriminació i/o violència".

Notícies recomenades
-
Terrassa “Un 60% de les queixes a Terrassa són de polítiques socials”
-
Terrassa Les afectacions al trànsit i al transport públic per la Fira Modernista
-
Terrassa Fira Modernista de Terrassa 2025: programa d'activitats de dissabte
-
Terrassa La mirada dels joves sobres les rieres, protagonista d'un concurs fotogràfic