Publicitat
Comarca

El ple demana més seguretat als túnels de Vallvidrera

El ple de l’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar dilluns una moció institucional demanant la millora de la seguretat als túnels de Vallvidrera. La iniciativa té com a objectiu instar el Govern a "buscar alternatives que millorin la seguretat a l’interior dels túnels de Vallvidrera", on diàriament transiten uns 30 mil vehicles de mitjana. En aquest sentit, l’escrit proposa la incorporació d’elements físics mòbils que separin els carrils reversibles per evitar col·lisions, millorar la il·luminació i la senyalització, així com qualsevol altre mesura que es consideri oportuna.

La moció, presentada per Cs i a la qual es van sumar la resta de formacions polítiques i l’equip de govern, exigeix a l’empresa adjudicatària de la via, la companyia Abertis, que actualitzi les instal·lacions per "prevenir qualsevol futur accident dins de la seva adjudicació", diu el text.

El regidor i portaveu del grup municipal de Cs, Aldo Ciprian, va explicar que la intenció és "fer força" des dels municipis afectats per millorar la prevenció d’accidents en els túnels. El partit assegura que la carretera no està actualitzada a l’actual normativa europea que, si bé no és retroactiva, "hauria de ser implementada per garantir la seguretat dels seus usuaris", va afirmar Ciprian, en declaracions recollides per Cugat. cat.

Així mateix, el ple va aprovar una altra moció institucional, impulsada en primera instància per Junts per Sant Cugat, en què s’insta al Consistori a declarar formalment Sant Cugat en situació d’emergència climàtica i ambiental.

Moviments locals
Com a pas previ a la declaració, que podria fer-se efectiva abans d’acabar l’any, es preveu la constitució d’una Taula per a l’Emergència Climàtica integrada per persones expertes en la matèria, membres del cos tècnic municipal i de la comunitat educativa i de la innovació, i entitats i moviments locals i representants dels grups polítics.

La Taula tindrà com a objectiu planificar i crear un pla d’acció que s’implementarà a partir de l’anunci de la Declaració d’Emergència Climàtica.

La moció busca, va explicar el regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech, traslladar a l’àmbit local la declaració aprovada pel Govern en què es declara a Catalunya la situació d’emergència climàtica i ambiental, però també posar fil a l’agulla a les accions necessàries. En aquest sentit, la comissionada per l’Emergència Climàtica, Alba Gordó, va assegurar que l’actual govern local està compromès amb aquesta lluita, fet que demostra el mateix cartipàs amb la creació d’un comissionat específic i la voluntat de voler treballar-ho de manera transversal des de tots els àmbits del Consistori, segons recull Cugat.cat.

Encara es va aprovar una tercera moció institucional, impulsada inicialment per Junts per Sant Cugat, de suport a la declaració del "Parlament de les Dones". Fa referència a l’adhesió de l’Ajuntament a la Declaració sorgida del darrer ple de l’anomenat "Parlament de les dones", celebrat el passat dia 1 al Parlament. Fruit d’aquesta moció, l’Ajuntament va donar suport i es va adherir a la Declaració del "Parlament de les dones", fent lectura de la mateixa durant el ple.

El text, inspirat en la Declaració de Beijing de 1995, repassa la vulneració de drets que pateixen les dones i estableix les bases de l’agenda política per preservar i promoure els drets humans de les dones en diferents àmbits i el dret a viure lliures de violència masclista.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top