Publicitat
Comarca

El jutge interrogarà demà els set CDR que romanen detinguts

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castelló interrogarà demà els set detinguts el dilluns vinculats als Comitès de Defensa de la República (CDR) que romanen arrestats en dependències de la Guàrdia Civil a Madrid, van informar fonts jurídiques. En l’operació van ser arrestats nou presumptes integrants dels CDR per delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius, si bé a última hora del dilluns dos d’ells van quedar en llibertat amb l’obligació de comparèixer davant l’Audiència Nacional quan se’ls citi, i se’ls va mantenir l’acusació de terrorisme.

En una nota difosa arran de les detencions, la Fiscalia de l’Audiència Nacional va explicar que se’ls acusa d’ultimar accions terroristes, que presumptament anaven a perpetrar amb el material per a fabricar explosius casolans que se’ls va intervenir. A més, tenien en el seu poder informació, i fins i tot plans, sobre edificis públics, entre els quals figura una casa caserna de la Guàrdia Civil.

Un any
L’operació, que es troba sota secret sumarial, és fruit d’una investigació d’un any durant el qual s’han practicat nombroses intervencions telefòniques, segons fonts jurídiques. Finalment, el dilluns es va decidir posar-la en marxa davant la "certesa" que s’anaven a perpetrar accions terroristes entre l’aniversari de l’1 d’octubre i la sentència del procés, prevista per a la primera quinzena d’octubre.

En els deu registres practicats en diferents municipis, entre ells Sabadell, es va trobar "una gran quantitat" de precursors per a fabricar explosius, entre ells "tèrmit", un explosiu de mescla casolana basat en l’òxid de ferro i l’alumini.

Segons fonts jurídiques, s’ha trobat un laboratori improvisat en un magatzem que els detinguts haurien utilitzat per a sintetitzar aqueix explosiu sense alçar sospites i documents què detallaven els percentatges exactes d’alumini i òxid que s’han de mesclar perquè el material resultant estigui en condicions de detonar.

La defensa dels detinguts -exercida per advocats de l’associació Alerta Solidària- ha denunciat que han sigut víctimes d’un "muntatge amb intencionalitat política" i que les acusacions contra ells no se sostenen.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top