Publicitat
Comarca

Congelació d’impostos a Matadepera el 2020

Els impostos, taxes i preus públics municipals de 2020 continuaran congelats un any més, tal com es va aprovar ahir en un ple extraordinari. Les ordenances fiscals del pròxim any van tirar endavant amb els únics vots a favor de l’equip de govern (Junts per Matadepera), que governa amb majoria absoluta. Des de l’oposició, ERC i la CUP es van pronunciar en contra i Cs es va abstenir.

La regidora d’Economia i Hisenda, Bet Fonollosa, va defensar l’aprovació de les taxes i ordenances apuntant que “les bones finances municipals ens porten a mantenir els mateixos impostos, introduint, fins i tot, algunes bonificacions” En aquest sentit, en l’Impost de Béns Immobles (IBI), es manté la bonificació per a les famílies nombroses, on la quota per fill és de cent euros.

També continua la bonificació en els preus públics per a famílies nombroses, d’un 20% per fill a l’escola bressol municipal Ralet Ralet i l’escola municipal de música Frederic Mompou. Pel que fa a l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, la bonificació que fins ara era del 50% pels cotxes elèctrics, passa al 75% pels vehicles de zero emissions, mantenint el 50% de bonificació pels d’etiqueta zero.

La portaveu d’ERC, Anna Piñol, va justificar el vot en contra del seu grup argumentant que “hem proposat sense èxit un híbrid de bonificacions progressives en els impostos atenent el paràmetre de famílies monoparentals o nombroses i el dels ingressos per tal que hi hagi matadeperencs que puguin quedar alliberats d’una part tributària”. Criticant que hi hagi hagut “un ànim recaptatori malgrat que aquest sigui un ajuntament sanejat”, va concloure apuntant que “tampoc s’ha afavorit les famílies que volien fer ús d’energies renovables”.

Romanent
La regidora de la CUP, Rosa Martínez, va argumentar el vot en contra de la seva formació apuntant primer “la poca idoneïtat de realitzar un ple extraordinari el dijous a primera hora del matí tenint en compte la situació política del país”. I va afegir que “l’important romanent de tresoreria es podria invertir a rebaixar els impostos i no limitant-se a congelar-los”, a més de criticar també l’augment dels abonaments de les piscines pels no empadronats a Matadepera. “No hem de fer distincions”, va dir en aquest sentit la regidora de la CUP.

El ple municipal també va incloure la designació dels membres de les meses electorals de les eleccions generals del 10 de novembre, i una declaració institucional rebutjant la sentència pels líders independentistes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top