Publicitat
Comarca

El ple aprova un pressupost de 12,7 milions per al 2020

L’Ajuntament de Matadepera va aprovar en el seu últim ple el pressupost del 2020, que puja a 12,7 milions d’euros, un 4,75% menys respecte al d’aquest any. Els comptes van tirar endavant amb els vots a favor de l’executiu (Junts per Matadepera), que governa amb majoria absoluta, mentre que els tres grups de l’oposició (ERC, CUP i Cs) van votar en contra.

La regidora d’Economia i Hisenda, Bet Fonollosa, va comentar que “es tracta d’uns números continguts i realistes, i on baixem partides sense fer retallades, perquè la previsió d’ingressos és inferior a la de l’any passat”. Així, la immensa majoria de regidories mantenen el mateix pressupost o baixen lleugerament, mentre que les d’Ensenyament i Cultura creixen una mica.

Pel que fa a la baixada d’ingressos, aquest any es preveien 1,8 milions d’euros en plusvàlues, que al final acabaran essent 400 mil euros menys, “de manera que de cara a l’any que ve volem ser prudents i per això també preveiem uns ingressos semblants als que realment hem tingut aquest, és a dir, 1,4 milions d’euros”, va dir Fonollosa.

Romanent
Les raons de la disminució d’ingressos cal atribuir-les en part a la doctrina del TC, la jurisprudència del qual ha acabat imposant-se i que indica que les plusvàlues dels béns immobles s’han de valorar pel valor de mercat, actualment per sota del cadastre, que era el que imperava fins ara i que era superior.

A banda de les previsions d’ingressos, cal tenir en compte que l’Ajuntament disposa d’un romanent de 7,5 milions d’euros, producte de l’estalvi d’exercicis anteriors. “Pot resultar difícil d’entendre el perquè tenint tants diners no els podem invertir en moltes altres coses”, va comentar Fonollosa, “però el cert -va continuar- és que aquest romanent només te’l pots gastar si compleixes un seguit de disposicions: la regla de la despesa, la regla de l’endeutament i la llei d’estabilitat pressupostaria. Els consistoris que compleixen tot això, com és el nostre, poden utilitzar, segons la llei, només una part d’aquest romanent cada any en fer inversions que siguin financerament sostenibles”.

Les inversions pel 2020 aniran destinades, entre d’altres, a la remodelació del clavegueram del carrer Balmes (524 mil euros que sortiran precisament del romanent i que, per tant, es comptabilitzen a part); el projecte de remodelació de la riera (650 mil euros, dels que l’any que ve només s’invertiran cent mil); la finalització de la zona esportiva del Mas Sot amb la creació d’un aparcament (80 mil euros); noves tecnologies, entre les quals s’inclou la videoacta (51 mil); la rehabilitació de paviments diversos (17 mil euros); i el wifi ciutadà, que permetrà la instal·lació de repetidors per incrementar el senyal al centre del poble (deu mil euros, que inclouen una subvenció europea).

Altres elements destacats seran, en qüestió de seguretat, noves càmeres de seguretat (26 mil euros), la renovació de la seguretat privada en algunes zones del municipi, la redacció d’un pla integral de seguretat al poble i la utilització d’un dron de vigilància.

Assistència domiciliària
En matèria de benestar, ressalta l’augment del servei d’assistència domiciliària, on es passarà d’una partida de 60 mil euros a una de 130 mil, i en medi ambient, el projecte Verd Urbà, pel qual totes les partides de jardineria, reg i neteja de franges públiques s’unificaran en un contracte general que permetrà sinergies i racionalitzar despeses.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top