Publicitat
Comarca

Agricultors del Delta del Llobregat alerten de “risc de mort” dels camps

El temporal Gloria no només ha devastat el Delta de l’Ebre, també ha posat en evidència la fragilitat del Delta del Llobregat i el Parc Agrari, que pateixen una situació d’abandonament de les infraestructures de drenatge que posa en risc el futur d’aquesta zona agrícola propera a Barcelona.

En una roda de premsa, agricultors de les cooperatives agrícoles de Gavà i Viladecans, que representen un terç de la superfície del Parc Agrari, han denunciat que els canals i els equips de bombament per desaiguar són obsolets i insuficients, ja que fa 30 anys que no s’han millorat, i han advertit que de seguir així desapareixerà l’activitat agrària a la zona.

“És un luxe per a qualsevol ciutat del món tenir una zona de cultiu de tanta qualitat com aquesta; Nova York voldria tenir-la, la tenim a Barcelona i l’estem deixant morir”, ha emfatitzat el vicepresident de la cooperativa de Gavà, Salvador Barri.

Els agricultors d’aquesta zona, la més afectada per les inundacions per la seva ubicació a la part més baixa del Delta del Llobregat, han quantificat en més d’1,5 milions d’euros els danys causats pel temporal Gloria i xifren en uns 2 milions les inversions necessàries per millorar les infraestructures de drenatge.

Els agricultors han advertit que les destrosses d’aquest últim temporal s’acumulen als soferts el 2018 i 2019.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top