Publicitat
Comarca

Els robatoris a cases a Matadepera cauen a la meitat

La xifra de robatoris en habitatges a Matadepera els mesos de desembre i gener és sensiblement inferiors a la dels mateixos mesos de fa un any, fins al punt que en el global d’aquest període s’han reduït a la meitat. Així, en el mes de desembre els robatoris van baixar un 50% amb relació al mateix mes de 2018, mentre que el gener es va millorar aquest percentatge respecte al mateix mes de 2019, va avançar ahir el primet tinent d’alcalde de Seguretat i Protecció Civil, Marcel·lí Bosch.

Ajuntament, Policia Local i Mossos d’Esquadra valoren els resultats amb molta prudència i tornen a insistir una vegada més en la necessitat de prendre tota mena de precaucions per evitar els robatoris als domicilis. “Seguim lluitant en la prevenció”, va declarar Bosch, “però hem de recordar que aquest és un fenomen que afecta de manera general a tot el territori, i que serà molt difícil d’erradicar del tot”.

“Problema greu”
De fet, el primer tinent d’alcalde va declarar que “la clau” d’aquest descens ha estat “la combinació de la bona actuació policial i de l’augment de les mesures d’autoprotecció de la ciutadania”. “Clar que hi ha hagut molts intents de robatoris -va continuar Bosch-, però la policia ha pogut reaccionar molt bé perquè la ciutadania s’ha protegit també molt bé”. Per aquest motiu, va insistir en l’autoprotecció com a element “clau” per lluitar contra aquesta xacra.

“Estem contents” pel descens dels robatoris, “però som molt conscients que la problemàtica existeix”, va afirmar Bosch, qui va reconèixer obertament que “tenim un problema greu”.

Durant els mesos de desembre i gener es va continuar en la mateixa línia de treball, realitzant-se controls de seguretat periòdics a diferents punts del municipi i amb alternança de franges horàries, alhora que es reitera que la col·laboració veïnal és també indispensable per tal d’evitar o frustrar robatoris.

En aquest sentit, durant aquests dos mesos es van realitzar 65 punts estàtics de control a entrades i sortides i a diferents urbanitzacions, i es van identificar d’ofici o per requeriments ciutadans 40 vehicles i 77 persones, algunes d’elles amb antecedents per robatoris. També va haver-hi mig centenar de serveis per alarmes a cases. Els fets més destacables d’aquests darrers dos mesos van estar, al desembre, la detenció de dos individus per robatori en força a domicili en grau de temptativa gràcies a la trucada d’un veí; i al gener, la detenció in fraganti de tres individus que acabaven de robar en un habitatge.

Bosch va avançar ahir que aviat es posaran en marxa les noves càmeres de vigilància, mentre que també es millorarà l’aplicació mòbil que té l’Ajuntament perquè la ciutadania alerti de qualsevol moviment sospitós. A més, continua la vigilància privada contractada pel Consistori, que també té previst fer servir d’aquí a uns mesos un dron per reforçar aquesta tasca.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top