Publicitat
Comarca

Instal·lació de plaques solars a equipaments de 37 municipis

La Diputació de Barcelona ha iniciat el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum en terrats d’equipament públics de 37 municipis de la província, entre ells quatre de l’àrea d’influència de Terrassa: Matadepera, Viladecavalls, Vacarisses i Castellbisbal.

El projecte està dotat amb un milió d’euros, finançats al 50% per fons FEDER (Unió Europea) i l’àrea d’Acció Climàtica de la Diputació. La iniciativa comporta la col·locació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW amb l’objectiu de reduir els consums energètics dels edificis, la consegüent reducció de les seves emissions i rebaixar la despesa per la compra d’energia elèctrica.

D’acord amb el calendari d’execució de les instal·lacions, el pròxim mes de juliol tots els projectes hauran d’estar redactats i disposaran d’un termini de dotze mesos per a la seva execució i entrada en funcionament.

Funcionament
El projecte comporta la licitació de cadascuna de les instal·lacions; la formació dels tècnics municipals encarregats del seu funcionament; i la tramitació i legalització per ser donades d’alta per a la generació elèctrica.

En la presentació del projecte davant els representants dels 37 ajuntaments que van optar a la convocatòria d’energia renovable per a municipis de menys de 20 mil habitants, el responsable de la Diputació d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, va remarcar que «les accions energètiques renovables és una de les principals línies estratègiques d’actuació (de l’ens supramunicipal) per aquest mandat».

Gomar també va assenyalar que a aquesta actuació caldrà sumar-hi l’acord que va signar fa dues setmanes a Barcelona la presidenta de la Diputació, Núria Marín, amb el president del Govern, Pedro Sánchez, pel qual el Ministeri de Transició Energètica aportarà 11,5 milions d’euros per a instal·lacions fotovoltaiques, de les quals se’n podran beneficiar fins a 150 municipis de la demarcació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top