Publicitat
Comarca

A un 30% dels santcugatencs li és difícil arribar a final de mes

Tres de cada deu santcugatencs té dificultats per arribar a final de mes i quasi dos de cada deu (18,1%) té problemes per pagar l’habitatge (lloguer o hipoteca) o les despeses de la llar (llum, aigua, gas, comunitat…). Pel que fa a les despeses d’alimentació i neteja, un 9,7% de la ciutadania afirma que li és difícil per fer-hi front. Les dades les recull l’últim sondeig de l’Observatori Sociològic de Sant Cugat, que, com a novetat, en aquesta última enquesta inclou un bloc específic sobre exclusió social.

Així mateix, un 37,8% dels enquestats no es pot permetre tenir un estalvi a final de mes i un 21,2% no pot fer front a una despesa imprevista de 750 euros amb els seus recursos. Finalment, un 18,9% no es pot permetre anar de vacances un cop l’any; un 6,4% no pot mantenir una temperatura suficientment càlida o fresca durant tots els mesos de l’any; i un 0,3% no pot menjar carn, pollastre o peix almenys cada dos dies.

Habitatge
Aquests percentatges són molt similars als del Baròmetre Inclusiu elaborat el 2017, tot i que hi ha una lleugera millora en aspectes com no poder fer front a una despesa imprevista de 750 euros (passa del 23,6% del 2017 al 21,2% del 2019) o no poder fer un àpat de carn, pollastre o peix almenys cada dos dies (passa de l’1,5% del 2017 al 0,3%).

Pel que fa a l’accés a l’habitatge, els santcugatencs el suspenen amb una nota mitjana de 4,1 (la mateixa que en l’enquesta anterior de febrer 2019). El veïnat dels barris de La Floresta-Les Planes i els del Coll-Sant Francesc són els qui donen una nota més baixa a aquest aspecte (3,4 i 3,7 respectivament). En canvi, el veïnat d’Eixample-Torreblanca són els qui donen una nota més alta (4,3).

La valoració de l’oferta d’habitatge públic disminueix, passant d’un 4,1 a un 3,8 de nota. Els barris que menys valoren aquesta oferta són la Floresta i les Planes (2,8).

L’Observatori Sociològic també indica un augment general de la percepció de la ciutadania de sentir-se segur a casa (passant de 7,1 a 7,3), al barri (passant de 6,6 a 6,9) i al municipi (passant de 6,5 a 6,8). Aquesta millora de la percepció pot tenir relació amb la disminució dels fets delictius a Sant Cugat, especialment els robatoris a domicilis, que han caigut un 31% entre l’octubre del 2019 i del 2018.

Respecte a la satisfacció de viure a la ciutat, els enquestats posen una nota mitjana de 8, el que suposa una lleugera disminució respecte de l’onada anterior. El veïnat més satisfet és el del nucli urbà (8,4) i el menys el de la Floresta-les Planes (7,8). El que més es valora de la ciutat és que “és un municipi urbanísticament ben ordenat” (nota de 7).

Pel que fa a l’estat general de la ciutat, la nota baixa lleugerament, passant del 7,6 al 7,4. En aquest sentit, una mica més del 80% dels enquestats valora bastant o molt positivament l’estat de la ciutat.

En l’àmbit polític, un 57,6% afirma que coneix els partits que formen part del govern municipal, però d’aquests només un 44,9% sap donar la resposta correcta (ERC, PSC i CUP). Pel que fa al coneixement de l’alcaldessa, un 64,5% sí que sap que és Mireia Ingla.

Oposició
La valoració de l’alcaldessa i del govern municipal és del 5,4, una nota inferior respecte les onades anteriors (5,9 alcaldessa i 5,8 govern). Finalment, pel que fa als grups de l’oposició, la ciutadania posa una nota del 4,9 a Junts per Sant Cugat i un 2,4 a Ciutadans.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top