Publicitat
Comarca

L’acompanyament a famílies vulnerables s’adapta a la nova situació

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Consell Comarcal, format per 25 professionals, ha adaptat la seva activitat a les circumstàncies de confinament imposat pel Covid-19 per seguir acompanyant les famílies en aquesta situació amb cura, professionalitat, serenitat, presència i responsabilitat. Des de l’EAIA s’atenen infants, joves i famílies molt vulnerables i que es troben en situació de risc greu i/o en desemparament.

És important en aquests moments d’excepcionalitat poder minimitzar riscos i estar presents acompanyant a les famílies. Aquest acompanyament s’ha realitzat a més de 60 famílies aquest inici de setmana i s’ampliarà en els pròxims dies a aquelles famílies en seguiment per part de l’EAIA que ho necessitin.

En un moment tan fràgil, vulnerable i incert com l’actual, des de l’EAIA s’ha repensat i recreat la forma d’acompanyar a les famílies, petits i grans tenint en compte l’excepcionalitat i el repte que imposa el Covid-19. L’equip de l’EAIA del Consell Comarcal, des del compromís vers les famílies que acompanya i vers el seu encàrrec social, ha vist indispensable generar espais de suport a través del contacte telefònic, el whatsapp o les videotrucades.

Angoixes i pors
Així doncs, aquest inici de setmana l’acompanyament ha anat encaminat a fer recordatori de les consignes acordades pels poders públics per tal d’evitar la propagació del virus; donar suport emocional per rebaixar angoixes i pors; i compartir consignes, recursos i orientacions d’activitats adaptades pel moment de confinament.

Un dels recursos que s’ha elaborat són fitxes amb recomanacions i orientacions per als infants durant el confinament. Així, algunes d’elles són seguir els consells sanitaris per evitar la propagació del virus i mantenir la calma; mantenir uns hora-

ris i una rutina; canviar d’espais de la casa; treballar els reptes d’autonomia (moltes de les tasques de la llar poden ser realitzades per ells i elles); resoldre dubtes i pors entre els més petits; posar uns horaris a les pantalles i fer jocs en família; fer aflorar la creativitat; treballar amb infants i adolescents valors com l’empatia, la cooperació, la responsabilitat i la solidaritat; i prendre consciència col·lectiva per protegir la salut dels més petits i la dels més vulnerables.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top