Publicitat
Comarca

Una prospecció amb georadar explora el subsòl del Monestir

La tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, va visitar dissabte els treballs de prospecció arqueològica amb georadar que s’estan duent a terme al Monestir de Sant Cugat. Es tracta d’una tecnologia no invasiva que permet obtenir una radiografia del subsòl per detectar l’existència de murs i construccions. Aquesta campanya té lloc en el marc de les tasques d’investigació i conservació del conjunt monumental del Monestir de Sant Cugat, que està desenvolupant l’Ajuntament amb la Generalitat i la Diputació. Els serveis tècnics dels Museus de Sant Cugat han coordinat la intervenció, que té un cost de set mil euros i que ha estat realitzada per l’empresa SOT Prospecció Arqueològica (especialitzada en georadar arqueològic i amb seu a Sant Cugat).

Els treballs han consistit en l’exploració de tres àmbits exteriors – els jardins de llevant, una part de la plaça de l’Om i l’espai de davant l’església i hort de l’abat – i un test de dades a l’interior de l’església. Han cobert un total de 8.000 metresd quadrats. Una vegada feta la prospecció, ara s’obrirà un procés d’aproximadament un mes per estudiar i analitzar els resultats obtinguts amb el georadar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top