Publicitat
Comarca

Mor la comtessa de Sant Llorens, María Victoria Sans, als 89 anys

La comtessa vídua de Sant Llorens del Munt (sí, escrit amb "s" i no amb "ç"), María Victoria Sans Acevedo, va morir el passat 28 d’octubre a Barcelona a l’edat de 89 anys, segons publica matadepera.cat. El títol del comtat, que actualment ostenta el seu fill José de Quadras, no era l’únic que tenia, ja que també era posseïdora dels de Dama Gran Cruz de la Orden Ecuestre del Sant Sepulcre de Jerusalem; Palma de Oro de Jerusalem; Dama del Real Cuerpo de la Nobleza de Asturias; i membre de la Germandat de la Mare de Déu de la Mercè.

Nascuda l’any 1931 i filla de Miguel Sans Mora i Esher Acevedo Godoy, procedia d’una família d’empresaris dedicada, entre diversos sectors, al tèxtil. María Victoria Sans es va casar amb José María de Quadras l’any 1950, i fruit d’aquest matrimoni van néixer sis fills, el més gran dels quals, en José, és l’actual comte. Pel seu matrimoni amb José María de Quadras de Caralt, mort en 2017, era comtessa vídua.

Estirp d’empresaris
El comtat de Sant Llorens del Munt va ser concedit per Pius X l’any 1908 a Antonio de Quadras Feliu, segon fill del baró de Quadras, una família que es remunta al segle XIV. El va succeir el seu fill José María de Quadras Feliu, qui al morir en 1925 va llegar el seu títol al seu fill José María de Quadras de Caralt, qui es va casar amb María Victoria Sans. Tots estaven relacionats amb la indústria tèxtil.

La comtessa vídua de Sant Llorens del Munt era una gran aficionada al submarinisme. Al llarg de la seva vida va arribar a fer més de deu mil immersions, l’última de les quals va ser amb 84 anys a Eivissa, explica la revista Vanitatis.

Sans procedia d’una estirp d’empresaris del tèxtil i d’altres sectors. Era filla d’Esther Acevedo Godoy i Miguel Sans Mora, fundador d’empreses, avui ja extingides, com Cepansa, Harry Walker, Condiesel o Hispà Motor. A més, va ser un gran aficionat a la vela, esport que li va portar durant gairebé quaranta anys a ser el capità de la goleta "Altair", que després va passar per diversos armadors, com l’empresari Alberto Cortina. El veler "Altair" va ser construït en 1931 i en la seva època era el més gran del món, i en els anys noranta del passat segle el va comprar Cortina.

María Victoria Sans Acevedo era un destacat membre de diverses associacions aristocràtiques i històriques, com ara la Orden Ecuestre de Sant Sepulcre de Jerusalem (OESSJ), una entitat de fidels cristians que es troba sota la protecció directa del Vaticà.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top