Publicitat
Comarca

Pressupost de 80 milions per al 2021, un 2% menys que enguany

L’Ajuntament de Rubí va aprovar en un ple extraordinari un pressupost de 80,3 milions d’euros per al 2021, que suposa un 2% menys que el d’enguany. La xifra es complementa amb un crèdit de 18,5 milions destinat a inversions i per a promoure projectes de ciutat, en previsió d’una possible davallada d’ingressos tenint en compte la crisi actual. Els comptes van tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i ECP), mentre que ERC es va abstenir i Cs, VR i AUP van votar en contra.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, va explicar que aquests comptes es caracteritzen per una previsió de disminució dels ingressos i despeses i el manteniment d’aquells serveis i recursos fonamentals per a la ciutadania. "Els hem elaborat -va afirmar- a partir de tres prioritats: la cohesió social i el servei a les persones per promoure la igualtat d’oportunitats; la qualitat de l’espai públic; i la promoció econòmica i la creació d’ocupació". I va puntualitzar que el pressupost "serà dinàmic i s’anirà adaptant a les necessitats de la ciutadania", en funció de l’evolució de la Covid-19.

Els 80,3 milions d’euros permetran executar les accions que s’han dissenyat per a la ciutat durant el pròxim any i seran el reflex del pla de mandat i del pla d’acció municipal, els fulls de ruta de l’equip de govern. A aquests dos documents cal sumar-hi el pla de recuperació de la ciutat, moltes de les polítiques del qual ja han vist la llum durant aquest 2020.

Els comptes incorporaran també dues grans línies d’inversions gràcies a la decisió del Govern d’aixecar el sostre de despesa. En aquest sentit, l’Ajuntament podrà disposar d’un crèdit de 18,5 milions d’euros "per tirar endavant accions indispensables perquè la ciutat no s’aturi i que ens permetrà posar en marxa grans projectes de ciutat que donen resposta a demandes històriques", va assegurar l’alcaldessa.

Línia d’alta tensió
Entre d’altres, la primera edil va destacar l’eliminació de la línia d’alta tensió al seu pas per l’avinguda de Can Fatjó, el nou equipament esportiu i social del 25 de Setembre, la pacificació de l’avinguda de l’Estatut, les millores al parc de Ca n’Oriol, el pla d’arbrat o les inversions en habitatge.

D’altra banda, amb el finançament del pla general d’inversions de la Diputació, dotat amb uns 3,6 milions d’euros, es podran executar projectes com les obres de la sala d’exposició de l’Antiga Estació, l’ampliació del tanatori o la millora de l’enllumenat públic als polígons industrials.

Per la seva banda, la segona tinent d’alcaldia, Ànnia Garcia Moreno, va comentar que el pressupost té tres característiques fonamentals: equilibrat, social i exigent. Equilibrat perquè, malgrat estar marcat pel refredament de l’economia i l’impacte de la pandèmia amb aquest decreixement d’ingressos i despeses, està compensat per aquest pla d’inversions de 18,5 milions d’euros, "que ens permetrà fer front a qüestions històriques de la ciutat però també a altres projectes de futur".

Garcia Moreno també va dir que són uns comptes socials, ja que a banda de recollir les competències pròpies de l’Ajuntament, s’han dotat partides importants destinades a drets socials, planificació urbana i igualtat i ciutadania per valor de gairebé 40 milions. La regidora també va titllar el pressupost d’exigent, per la predisposició per adaptar-se de forma ràpida i rigorosa a les noves necessitats que es puguin produir arran de la crisi.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top