Publicitat
Comarca

Es dispara la velocitat de contagi del virus a Catalunya amb una Rt d’1,1

La velocitat de propagació del coronavirus es va disparar ahir a Catalunya, que va passar d’una Rt de 0,94 a 1,11, el que indica que l’epidèmia torna a créixer i que, de mantenir-se, obligaria el Govern a replantejar-se les mesures de la desescalada i el pla de Nadal.

L’empitjorament dels indicadors epidemiològics porta al fet que el risc de rebrot (EPG), que mesura l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, s’hagi també disparat en 38 punts en passar de 181 de dilluns a 219 d’avui, mentre que es mantenia la pressió hospitalària, amb 1.511 ingressats -vuit menys que dilluns-, però amb 351 persones greus a l’UCI, set més que la vigília.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades ahir dimarts pel Departament de Salut, també ha empitjorat la incidència de casos acumulada en els darrers 14 dies (IA14), que han passat de 206 a 211,77, gairebé sis més, i el recompte de víctimes mortals va sumar 39 morts més per Covid ahir, fins a arribar als 16.432 des de l’inici de la pandèmia, el març passat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top