Publicitat
Comarca

Dos agents agredits en desallotjar una festa amb una vintena de joves

Eren cap a les nou de la nit del dissabte quan la Policia Local de Matadepera va rebre una trucada alertant dels aldarulls i els sorolls que provenien d’una casa unifamiliar situada a la plaça de les Acàcies. Els agents, que en setmanes precedents ja havien advertit en aquell mateix habitatge de la impossibilitat de fer festes i reunions de més de sis persones donada la pandèmia, van acudir finalment al domicili. Allà més d’una vintena de joves, de 25 anys cap amunt, i en la seva majoria de Matadepera, hi celebraven una festa privada. Quan els agents van demanar-los que sortissin de la casa, aquests en van fer cas omís. Fins i tot alguns d’ells van intentar escapar a través dels patis dels domicilis veïns, tractant de fugir en desbandada, cosa que va fer saltar les alarmes dels habitatges contigus.

En l’escapada, alguns dels joves es van topar amb dos agents de la Policia Local i els van començar a agredir, propinant-los puntades i cops de puny. A conseqüència de l’acció, dos agents van resultar ferits i van haver de ser traslladats a l’hospital, on van ser donats d’alta poc després.

Davant la situació, la Policia Local va demanar el reforç dels Mossos d’Esquadra i va procedir a la detenció de dos presumptes autors de l’agressió a causa d’un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat. Ambdós van passar a disposició judicial. Dues persones més estan sent investigades pels fets.

A banda, fruit de l’actuació policial s’han posat onze denúncies per l’incompliment de les mesures anti-Covid. No tan sols per haver pres part en una reunió de més de sis persones, sinó també per obviar el confinament nocturn, que estableix que a partir de les deu de la nit tothom ha de romandre a casa, a no ser que es tingui una causa justificada. La situació no va estabilitzar-se fins ben bé passada la una de la matinada. La investigació continuava ahir oberta.

Acusació particular
L’alcalde de Matadepera, Nil López, va anunciar ahir que l’Ajuntament de la població estudia presentar-se com a acusació particular d’uns fets que va qualificar de “molt greus”, al mateix temps que va demanar responsabilitat i prudència a l’hora de complir les mesures restrictives imposades per la pandèmia. López també va voler remarcar la col·laboració que hi va haver dissabte entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

Es dona la circumstància que també aquell mateix dia, uns seixanta joves van envoltar una patrulla dels Mossos d’Esquadra quan aquesta va acudir al carrer de Joan Maragall de Pallejà, a la comarca del Baix Llobregat. Els Mossos s’hi van dirigir requerits per la Policia Local, ja que s’estaven cremant uns contenidors d’escombraries i els vàndals tenien una actitud hostil. Quatre persones van ser detingudes pels fets (dos d’ells, menors d’edat).

Qui també es va referir a les situacions viscudes aquest cap de setmana tant a Matadepera com a Pallejà, va ser el conseller d’interior, Miquel Sàmper, que va condemnar les agressions sofertes pels efectius policials. A més de desitjar la recuperació dels agents, el titular d’Interior va indicar que es tracta de “casos aïllats i que la immensa majoria dels ciutadans respecten i segueixen les indicacions policials”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top