Publicitat
Comarca

Energia solar per al Consistori d’Ullastrell

La instal·lació de plaques solars a l’edifici permetrà que sigui autosuficient elèctricament en un 58,3%

Publicitat

Els treballs d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l’edifici de l’Ajuntament d’Ullastrell ja està en marxa. L’acció, que va iniciar-se dijous, ve motivada per la voluntat del Govern municipal d’avançar cap a la transició energètica.
L’edifici consistorial té un consum elèctric important durant les hores de sol. Aquest fet permetrà aprofitar al màxim l’energia que arribi a les plaques.

El projecte executiu es va redactar l’any 2020 per la Diputació de Barcelona arran d’una subvenció rebuda per aquest organisme. La instal·lació de les plaques, la duu a terme una empresa local per un import de 13.797,56 euros, que s’amortitzarà amb 12 anys, mitjançant l’estalvi en les factures elèctriques.

A més, aquesta instal·lació permetrà estalviar 2.641 kilograms de diòxid de carboni l’any. L’edifici tindrà una autosuficiència elèctrica del 34,2%, completada amb un sistema de calefacció amb biomassa instal·lada des de fa uns anys. De l’energia produïda per les plaques solars, se n’aprofitarà un 58,3% i la resta s’injectarà a la xarxa pública per ser compensada a la factura elèctrica mensual.

Publicitat
Energia solar per al Consistori d’Ullastrell
To Top