Publicitat
Comarca

En marxa els Pressupostos Participatius 2022 de Rubí

La ciutadania decidirà com s’inverteixen 300.000 euros del pressupost municipal

Publicitat

La plataforma Participa Rubí ha iniciat aquest divendres 4 de juny la nova edició dels Pressupostos Participatius del 2022. La ciutadania de Rubí decidirà com s’inverteixen 300.000 euros del pressupost municipal, que està dividit en dues partides: 250.000 euros destinats a la ciutadania de més de 16 anys i 50.000 que decidiran els joves i infants. El 10 de juny tindrà lloc l’acte de presentació a l’auditori de RubíForma a les 18.30 hores i també es podrà seguir en línia. 

El procés compta amb diferents fases, actualment està obert el període de presentació fins al 10 de juliol. Els ciutadans de més de 16 anys poden presentar les seves idees a la plataforma o als punts de suport. Cada persona o entitat pot fer un màxim de tres propostes i han de respondre al concepte d’inversió, és a dir a tot allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir. No s’admeten iniciatives i idees relacionades amb la contractació de persones, del manteniment de la ciutat o l’organització d’esdeveniments. 

Després de la fase d’aportacions, de mitjans de juliol fins al setembre els tècnics municipals faran la seva aportació tècnica i econòmica, on també és possible que unifiquin propostes similars. 

Durant l’octubre la ciutadania major de 16 anys podrà donar suport a un màxim de cinc propostes. Posteriorment el  mes de novembre es votaran les propostes, en línia i també s’habilitaran punts de votació presencial. Es podran votar tantes opcions com sigui possible, amb un mínim de dues, sempre que el cost total no superi els 250.000 euros del pressupost total. 

El regidor de Participació, Pau Navarro Cano, remarca que  en aquesta edició amplien “les formes de participar perquè volem facilitar i fomentar la participació ciutadana”. És per això que s’ha incorporat la implicació dels consells sectorials, que tindran una sessió de treball cadascun per debatre i proposar iniciatives. A més, s’ha incorporat l’assistència en línia, que permetrà resoldre dubtes sobre el funcionament del portal de participació a través de trobades telemàtiques. 

Publicitat
En marxa els Pressupostos Participatius 2022 de Rubí
To Top