Publicitat
Comarca

Petició formal de Masana a la Generalitat per parlar de l’abocador de Coll Cardús

Des del setembre del 2020 ja s’hi ha comptabilitzat l’entrada de més de 95.000 tones de residus

Publicitat

L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, ha fet arribar una petició formal de reunió amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, per tal de posar-la en coneixement de la greu situació i el malestar que es pateix a Vacarisses arran de les pudors que provenen de Coll Cardús, que des del setembre del 2020 ja s’hi ha comptabilitzat l’entrada de més de 95.000 tones de residus. 

Masana també ha demanat que hi sigui present a la reunió el futur director o directora de l’Agència Catalana de ResidusDes del consorci s’informa que l’alcalde de Vacarisses remarca la importància que la consellera conegui “de primera mà el malestar de la població de Vacarisses, generat per les pudors que provenen de l’abocador”. 

Al centre de la polèmica

Des de fa anys que l’abocador de Coll Cardús està al centre de la polèmica. Ha tingut diferents episodis de pudors, generant malestar a la població del municipi i ha malmès l’estat dels torrents pròxims.  

Durant el passat ple municipal del 27 de maig, es va fer un seguiment de la problemàtica i es va explicar la reunió de  l’equip de govern de Vacarisses amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. 

Masana va demanar  que la subvenció de 9,5 milions d’euros, provinents de l’Agència Catalana de Residus, que es van demanar amb l’objectiu de fer millores, recuperar més rebuig i millorar els focus emissors del CTR, prioritzi aquest últim objectiu. És a dir, durant la reunió l’alcalde va demanar que s’inverteixi prioritàriament “en aquells llocs  que poden ser possibles focus d’emissions de pudors, la nau, la nau d’estabilització, la façana i les portes, tant si la inversió és finalment fraccionada com si no”.    

L’1 de setembre del 2020 es van iniciar les obres pel tancament de l’abocador de Coll Cardús, que s’havia ajornat per impediments i retards a causa de la Covid-19. Es preveu que el procés de clausura duri 3 anysUn cop assolit el seu tancament, la zona passarà a ser de protecció de paisatge. L’Ajuntament de Vacarisses  no permetrà  ni ampliacions ni cap altra actuació a l’abocador.

Publicitat
Petició formal de Masana a la Generalitat per parlar de l’abocador de Coll Cardús
To Top