Publicitat
Comarca

La candidatura del Samsó de Mariapfarr pel gegant més bonic de la Vall de Lungau

Ja suma més de 1.600 vots i es troba en la tercera posició

Publicitat

El “Samson” de Mariapfarr és un dels gegants candidats per ser declarat el millor de tota la vall austríaca de Lungau. Resulta que el diari regional “Mein Bezirk”, ha publicat una enquesta popular per preguntar als vilatans quin dels dotze “Samsons” de la regió alpina interior és el més bonic. Els resultats es podran conèixer l’1 de juliol a les 12.00 hores, que serà quan es donarà per finalitzada la votació.

Si es vol donar suport a la candidatura de Mariapfarr, el poble agermanat amb Matadepera, s’ha de clicar la seva opció a la web  meinbezirk.at. El gegant en qüestió de moment es troba en la tercera posició, amb més de 1.600 vots, i és superat pels “Samsons” de Ramingstein i de Tamsweg, ambdós també municipis de Salzburg.

Els “Samsons”, que estan documentats des del 1635, representen la llegendària figura de l’Antic Testament, Samson, que posseeix una força sobrehumana que rau en els seus cabells llargs i que acaben sent tallats per Dalila. 

La vall austríaca de Lungau, que és un territori situat a la confluència de les províncies de Salzburg, Estíria i Caríntia,  compta amb dotze Samsons, dels quals deu es troben a Salzburg i dos a Estíria. 

Se’ls representa amb una vestimenta medieval i sovint porten una armadura i tenen una llarga cabellera. Surten a les festes majors de la vall i són imprescindibles, és a dir, portar al “Samson” és una part integral dels costums de Lungau. 

Publicitat
La candidatura del Samsó de Mariapfarr pel gegant més bonic de la Vall de Lungau
To Top