Publicitat
Comarca

S’elabora un nou pla d’usos pel Casal Cultural d’Ullastrell

Es vol millorar l’ús del casal i la seva programació

Publicitat

El Casal Cultural d’Ullastrell, amb l’objectiu d’esdevenir un equipament sociocultural polivalent i de proximitat, on hi conflueixin iniciatives municipals i ciutadanes, ja disposa d’un nou pla d’usos elaborat amb l’assessorament del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona

Els plans d’usos són estudis específics d’equipaments culturals, on es troben les seves mancances i oportunitats i, d’aquesta manera, es poden establir propostes a curt, mitjà i llarg termini. 

Tal com s’explica al pla d’usos en qüestió, “l’objectiu general d’aquest document és realitzar un pla d’usos per al Casal Cultural per tal de millorar-ne el seu ús i la seva programació. D’aquesta manera, es dotarà a Ullastrell d’una oferta cultural més atractiva, variada i de qualitat a fi de donar un nou impuls a les dinàmiques culturals i a la participació ciutadana”. 

Amb l’estudi, es vol contribuir a “determinar el pla d’usos d’aquest espai i establir el model de gestió més adient per optimitzar el seu ús amb una descripció dels mitjans necessaris per al seu funcionament”. La seva elaboració compta amb tres àmbits d’actuació: la programació, la reconversió dels diferents espais i l’organització i coordinació. 

Casal Cultural

Aquest establiment cultural d’Ullastrell centra tota l’activitat cultural i social del poble. Compta amb una sala d’actes, una sala de lectura, dues de polivalents i un servei de bar-restaurant. S’organitzen diferents activitats, de cinema, teatre, música, activitats infantils variades, cursets d’anglès i cursets de puntes al coixí.

Des de l’Ajuntament volen reconvertir alguns dels espais.  Per exemple, volen replantejar-se els usos de la sala de lectura. Proposen tres eixos centrals d’usos per tal d’atraure un ventall més ampli de públic: “Activitats relacionades amb el foment de la lectura en coordinació amb el Bibliobús, Ús de noves tecnologies potenciant el punt TIC ja existent i treball individual i en grup”. Així mateix, la Sala de lectura Josep Massagué esdevé l’Espai Josep Massagué.

Publicitat
S’elabora un nou pla d’usos pel Casal Cultural d’Ullastrell
To Top