Publicitat
Comarca

Codis QR als establiments d’Ullastrell per prevenir la Covid-19

És una prova pilot per detectar més fàcilment casos provocats pel coronavirus

Publicitat

Alguns comerços  i equipaments d’Ullastrell han col·locat un codi QR al seu local, amb motiu de la prova pilot “Establiments encara més segurs”. L’han posat en marxa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Ullastrell, i és una iniciativa del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès (SVE) i el Servei Català de Salut.

Establiments més segurs 

Aquests codis QR, que tenen col·locats alguns dels comerços d’Ullastrell, en ser llegits, des de qualsevol telèfon intel·ligent, s’adrecen a un formulari del Servei de Vigilància Epidemològica del Vallès. Es registra el comerç que ha visitat la persona en qüestió i el seu número de telèfon. D’aquesta manera, si algú dels qui ha accedit a algun  d’aquests establiments dona positiu en Covid-19, es podran saber els seus possibles contactes, es posaran en contacte amb ells i se’ls oferirà un test PCR voluntari. 

Situació pandèmica 

El Consistori ha donat suport a la iniciativa per millorar els traçats dels casos positius de la Covid-19 i així poder prevenir els contagis i la propagació del virus al municipi, on la seva situació pandèmica es pot valorar positivament respecte als mesos passats. L’índex de risc de brot és molt baix, de 20.48, i la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment, de 0.43. En els últims 7 dies només s’ha diagnosticat 1 cas amb PCR o test d’antígens. 

Publicitat
To Top