Publicitat
Comarca

Una ruta per apropar l’art actual a la població de Sant Cugat

El dia 13 d’agost es podrà participar a la visita artística que tindrà lloc a la Casa Museu Cal Gerrer

Publicitat

L’artista Lourdes Fisa és una de les participants de la XXII Biennal d’Art Contemporani Català, on la segona mostra de l’exhibició es troba actualment a la Casa Museu Cal Gerrer de Sant Cugat. Juntament amb Josep Canals, codirector de l’exposició, el proper divendres 13 d’agost farà una visita guiada per a tota la família, amb l’objectiu d’apropar l’art actual al públic.

El punt de trobada serà a les 19 hores a l’esmentada Casa Museu Cal Gerrer, que és la seu de la Fundació Cabanas. Està situada al número 60 del carrer de Santiago Rusiñol.

S’iniciarà la ruta contemplant la façana d’aquest edifici històric i s’aniran descobrint els diferents espais de la Fundació Cabanas, fins a arribar a la Sala del Cònsol, on es troba la mostra de la Biennal. Allà es podran contemplar les 21 obres seleccionades enguany, d’autors com Ignasi Aballí, Maria Fabre, Sergi Barnils i Lourdes Fisa, entre altres, que s’interrelacionen entre elles amb temes com la natura com a punt nuclear.

Visita guiada

Publicitat

La visita guiada està organitzada per Canals Galeria d’Art i Bonart Cultural i no cal fer reserva prèvia per assistir-hi. “En temps de pandèmia, la força de l’art cura”, Aquest és el lema de la vint-i-dosena edició de la Biennal. Es tracta d’una edició especial que homenatja els 591 artistes joves i emergents que han participat en els 43 anys d’història del certamen. D’aquests, se n’han seleccionat 21 sota la tutela de Josep Canals i Ricard Planas.

La primera mostra es va inaugurar l’11 de març a l’espai Isern Dalmau-Fundació Lluís Coromina de Barcelona. I la segona, que es troba actualment a la Casa Museu Cal Gerrer de Sant Cugat, es va estrenar el 14 de maig i es podrà visitar fins al 31 d’agost.

Lourdes Fisa

L’artista catalana que conduirà la ruta d’art està llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. La seva obra es considera poètica i apassionada, i està basada en realitats viscudes que transmeten una sensibilitat per a la condició humana. En el seu treball busca l’equilibri entre la referència i l’abstracció, entre l’espai i el temps, amb els seus mapes, recorreguts, límits i territoris. Ha participat en més de 40 exposicions individuals i en més de 70 de col·lectives.

Publicitat
Una ruta per apropar l’art actual a la població de Sant Cugat
To Top