Publicitat
Comarca

Rubí recorda el quart aniversari dels atemptats

Dos rubinencs van morir en la massacre i dos més van resultar ferits

Javier Martínez, pare del nen rubinenc mort fa quatre anys, abraçant-se amb l'imam de Rubí / ALBERTO TALLÓN
Publicitat

Rubí es troba de dol oficial aquest dimarts amb motiu del quart aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, on van perdre la vida dos rubinencs i altres dos en van resultar ferits. L’Ajuntament ha decretat que les banderes dels edificis municipals onegin a mig pal durant tot el dia en record de les víctimes de la tragèdia i en solidaritat amb les seves famílies. També en senyal d’homenatge, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de blanc aquest dimarts al vespre. Com ja es va posar de manifest a l’acord adoptat pel Ple municipal el 21 d’agost de 2017, Rubí rebutja i condemna els “atemptats que arrebassen la vida de persones innocents i cerquen erosionar la cohesió social” i manté el seu suport als familiars de les víctimes.

El quart aniversari dels actes terroristes del 17A també s’ha recordat aquest dimarts a Barcelona amb un breu acte d’homenatge, marcat per les mesures de contenció de la Covid, que ha organitzat l’Ajuntament de la ciutat. La commemoració ha tingut lloc aquest matí al Pla de l’Os de la Rambla, a l’alçada del memorial, i ha consistit en un emotiu minut de silenci, acompanyat d’una interpretació en directe d’El cant dels ocells de Pau Casals, i en una ofrena floral al mosaic de Joan Miró. Víctimes i famílies han estat les primeres a dipositar les flors, juntament amb representants de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats pel Terrorisme (UAVAT). A continuació, s’hi han sumat les institucions presents a l’acte.

Publicitat

Dos rubinencs morts i dos ferits

El 17 d’agost de 2017, una furgoneta va irrompre a la part alta de La Rambla de Barcelona i va atropellar les persones que hi passejaven, amb el resultat de 15 morts i més d’un centenar de ferits. Dos rubinencs, un d’ells un nen de tres anys, hi van perdre la vida i altres dos en van resultar ferits. Poques hores després, Cambrils va viure una segona acció violenta que va causar una altra víctima mortal. Rubí va viure amb dolor i solidaritat la pèrdua dels seus veïns. Sota el lema Rubí no té por, la ciutat es va mostrar unida davant la tragèdia i en la reivindicació dels valors d’una societat cohesionada. La imatge dels pares del Xavi, el petit mort a l’atemptat, abraçant-se al substitut de l’imam de la mesquita de Rubí durant un acte d’homenatge davant l’Ajuntament va fer la volta al món pel seu simbolisme.

Publicitat
To Top