Publicitat
Comarca

“Per fer un retrat a bolígraf bic trigo entre 24 i 80 hores”

L’il·lustrador Jordi Magrià dibuixa a bolígraf bic

“Sempre havia pensat que era una animalada, però ho vaig provar, em va agradar i vaig continuar fent-ho. Trobo que és una tècnica que em relaxa i s’ajusta a la meva manera de treballar”. L’il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià, també conegut artísticament com a Bicman, des del 2017 dibuixa amb bolígraf bic.

Al llarg de la seva trajectòria com a Bicman ha elaborat quatre col·leccions: Lluís Llach, Tradició catalana, Procés i La tendresa. A més, també es dedica a fer encàrrecs de retrats a partir de fotografies, que es poden demanar a través de la seva pàgina web www.bicman.cat. Els preus varien entre els 300 i els 500 euros, depenent de la seva mida.

Per exemple, per dibuixar els retrats més petits s’està unes 24 hores i pels més grans se’n pot estar 80. Primer de tot, fa un encaix amb llapis per situar les parts importants de la cara, que són el nas, els ulls, la boca i el contorn; i, després, elabora tot l’ombrejat amb bolígraf. “No es pot esborrar. No pots equivocar-te”, assenyala Magrià.

Publicitat

Un dels seus projectes futurs és l’exposició d’homenatge a Lluís Llach, que s’inaugurarà el 4 de setembre a Roda de Ter, on ha interpretat a dibuix fragments de les seves cançons. Es podrà visitar fins el 3 d’octubre.

   

A més, amb la sortida de Messi del FC Barcelona, va fer un tuit dient que si arribava als 40.000 seguidors li faria un retrat “i li fem arribar per agrair-li les alegries que ens ha donat durant tots aquests anys”. Ha arribat a la fita marcada i ja té les fotos i la composició preparada. Té previst posar-s’hi a treballar al setembre.

Messi ha impulsat la seva creació. L’il·lustrador afegeix que abans de publicar el repte feia molt temps que estava estancat amb 35.000 seguidors. Indica que la seva feina actual depèn d’ells, ja que com més en té, més gent li pot demanar retrats.

Publicitat
To Top