Publicitat
Comarca

L’Ajuntament de Rubí tanca la finca “La Nueve” pels abocaments

S’hi abocaven residus de manera incontrolada

La Policia Local de Rubí va dur a terme el tancament de la finca / AJUNTAMENT DE RUBÍ
Publicitat

Amb caràcter provisional, l’Ajuntament de Rubí ha decretat el tancament total de la finca del paratge de Can Carreras coneguda com “La Nueve” després de detectar que s’hi continuaven abocant residus de manera no autoritzada. La Policia Local va fer efectiva la mesura mitjançant la col·locació de precinte i tanques de formigó als accessos a la parcel·la.
El passat dia 8 de juny, l’Ajuntament va iniciar via decret un procediment sancionador ordinari contra diverses persones físiques i jurídiques que actuaven de forma unitària per la presumpta comissió continuada d’infraccions greus a la finca “La Nueve”. Davant d’aquests incompliments, el govern municipal va ordenar de manera provisional el cessament immediat de les activitats d’abocament i de retirada de residus que s’estaven duent a terme en aquesta finca i la presentació, en el termini màxim de dos mesos, d’un estudi que acredités el grau d’afectació del sòl de la parcel·la.

Inspeccions oculars
Durant els mesos de juliol i agost, diverses inspeccions oculars van permetre confirmar que la mesura provisional s’havia infringit obertament, amb reiteració i plena intencionalitat, ja que es va seguir produint trànsit de camions a la finca per a descarregar-hi residus. La corporació municipal reitera la necessitat d’aportar l’estudi sol·licitat a l’inici de procediment sancionador de cara a la futura reparació o restauració dels terrenys alterats.

Publicitat
To Top