Publicitat
Comarca

Ullastrell exigeix que CatSalut restableixi els serveis sanitaris al municipi

El consultori municipal només està obert dos dies a la setmana

L'alcalde Jaume Puig reclama que s'obri cinc dies com abans de la pandèmia

Abans de la pandèmia, el consultori municipal d’Ullastrell disposava d’un facultatiu de medicina familiar cinc dies a la setmana. Durant les darreres fases de la pandèmia de la Covid-19, el consultori de la població ha romangut tancat. Ara, amb la nova ordre del Servei Català de la Salut, s’hi atén només dos dies per setmana. El responsable de prestar aquest servei és MútuaTerrassa.

A banda, ja fa deu anys que es va eliminar el servei de pediatria al municipi. Aquesta circumstància ha indignat l’alcalde del municipi, Jaume Puig, que exigeix al Departament de Salut de la Generalitat que retorni a Ullastrell els serveis previs a la pandèmia “per no desemparar una població que ha augmentat en els darrers anys i que té importants sectors de gent gran i infància que ara mateix estan desemparats en comparació amb altres poblacions”. I rebla: “Ullastrell no és un municipi de segona. Els veïns d’Ullastrell no són ciutadans de segona i es mereixen els mateixos drets que tenen les poblacions veïnes. I afirma que no es quedaran de braços plegats.

El batlle va més lluny en la seva denúncia. “A l’entrada de 2022 és intolerable la retallada de serveis sanitaris que està patint Ullastrell, així com la manca d’escolta i empatia per part de les autoritats competents en aquest àmbit. La nova organització no ha estat consultada ni consensuada. No hi ha cap voluntat de millora per part de CatSalut i de MútuaTerrassa”. I afegeix: “Aquesta nova organització només s’entén per obtenir rendiments econòmics de cara a l’optimització de recursos interns per part d’ambdues institucions”.

El passat 15 d’octubre, el Departament de Salut va comunicar a l’alcaldia el nou horari del consultori municipal d’Ullastrell, que passa a tenir només dos dies amb la presència del facultatiu de medicina familiar. La resta de la setmana, els veïns del poble s’han de desplaçar 8 quilòmetres per ser atesos, fins a Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top