Publicitat
Comarca

Càmeres de videovigilància d’incendis a La Mola

La Fundació Patrimoni Natural ha promogut una nova actuació per a prevenir incendis forestals

Imatge de l'arribada a Can Robert del material per a la instal·lació de les càmeres de videovigilància al cim de La Mola / Miquel Badia

La Fundació Patrimoni Natural ha promogut una nova actuació per a prevenir incendis forestals al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. En aquesta ocasió, es tracta de la instal·lació d’entre 4 i 6 càmeres fixes i 3 de mòbils al cim de La Mola. A banda de la instal·lació de les càmeres, l’actuació comportarà la retirada i renovació de les plaques solars i els suports i antenes dels repetidors de comunicacions que hi ha al mateix cim i que tenen més de 15 anys.

El president de les ADF del Vallès Occidental i membre de la Fundació Patrimoni Natural, Joan Trenchs, ha explicat que “al plantejar posar càmeres vam veure que les plaques solars no eren suficients i que molts suports de les antenes estaven en mal estat, i també calia portar internet de velocitat a dalt la Mola per tal de poder fer funcionar les càmeres”.

Aquesta actuació és possible, gràcies a un treball conjunt entre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac de la Diputació de Barcelona, que s’encarregarà de retirar les plaques solars; el servei de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona, que retirarà els suports i les antenes antigues, l’Ajuntament de Matadepera, que instal·larà un enllaç per donar cobertura d’internet de qualitat entre Can Prat i la Mola, la Fundació Patrimoni Natural, que finança les càmeres de vigilància d’incendis forestals i la Federació d’ADFs del Vallès Occidental, que es farà càrrec del cost del transport en helicòpter i facilitarà el personal especialitzat en telecomunicacions per fer tot el muntatge.

Aprofitant la instal·lació d’antenes per a la recepció d’internet d’alta velocitat al cim de la Mola, també s’habilitarà un punt d’accés wifi obert a la ciutadania, a la façana del Monestir. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la instal·lació d’uns nous enllaços que envien el senyal des del Casal de Cultura fins al cim de La Mola.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top