Publicitat
Comarca

Càmeres de videovigilància d’incendis a La Mola

La Fundació Patrimoni Natural ha promogut una nova actuació per a prevenir incendis forestals

Imatge de l'arribada a Can Robert del material per a la instal·lació de les càmeres de videovigilància al cim de La Mola / Miquel Badia

La Fundació Patrimoni Natural ha promogut una nova actuació per a prevenir incendis forestals al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. En aquesta ocasió, es tracta de la instal·lació d’entre 4 i 6 càmeres fixes i 3 de mòbils al cim de La Mola. A banda de la instal·lació de les càmeres, l’actuació comportarà la retirada i renovació de les plaques solars i els suports i antenes dels repetidors de comunicacions que hi ha al mateix cim i que tenen més de 15 anys.

El president de les ADF del Vallès Occidental i membre de la Fundació Patrimoni Natural, Joan Trenchs, ha explicat que “al plantejar posar càmeres vam veure que les plaques solars no eren suficients i que molts suports de les antenes estaven en mal estat, i també calia portar internet de velocitat a dalt la Mola per tal de poder fer funcionar les càmeres”.

Aquesta actuació és possible, gràcies a un treball conjunt entre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac de la Diputació de Barcelona, que s’encarregarà de retirar les plaques solars; el servei de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona, que retirarà els suports i les antenes antigues, l’Ajuntament de Matadepera, que instal·larà un enllaç per donar cobertura d’internet de qualitat entre Can Prat i la Mola, la Fundació Patrimoni Natural, que finança les càmeres de vigilància d’incendis forestals i la Federació d’ADFs del Vallès Occidental, que es farà càrrec del cost del transport en helicòpter i facilitarà el personal especialitzat en telecomunicacions per fer tot el muntatge.

Aprofitant la instal·lació d’antenes per a la recepció d’internet d’alta velocitat al cim de la Mola, també s’habilitarà un punt d’accés wifi obert a la ciutadania, a la façana del Monestir. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la instal·lació d’uns nous enllaços que envien el senyal des del Casal de Cultura fins al cim de La Mola.

Publicitat
To Top