Publicitat
Comarca

Matadepera viu Sant Sebastià amb ganes de fer festa de nou

Després d’un parell d’anys marcats per la pandèmia, comencen les activitats, que es desenvolupen en dos caps de setmana i que tenen en la tradicional grimpada del pi el seu punt més emblemàtic

Un dels actes del primer dia de les festes d’ahir, la plantada del pi dels nens, també a la plaça de Cal Baldiró / alberto tallón

Tot i que ahir ja es van iniciar les festes de Sant Sebastià a Matadepera, amb allò que podríem anomenar, una roda d’escalfament, és a partir d’avui que comença el gruix de les activitats que conformen una celebració tradicional a aquesta població i que, després d’un parell d’anys marcats per la pandèmia, es podran celebrar sense embuts i com manen els costums.

La germandat de Sant Sebastià és l’associació que està darrere de l’organització d’aquesta festa d’hivern. Pau Betriu, recentment nomenat com a president d’aquesta entitat, espera que, amb la tornada de la normalitat, els matadeperencs no faltin a aquesta cita i, a la vegada, convida a tothom qui ho desitgi, a passar-hi alguna estona.

“L’any passat ens vam veure afectats i aquest és el primer any amb normalitat després de la pandèmia”, explica Betriu. El president de la germandat diu que “tots en tenim moltes ganes i fer festa de nou” i afegeix que “aquesta festa està molt estructurada i la gent ja ho coneix molt bé”, i la intenció de la junta que presideix és no fer grans canvis.

Un dels actes de més rellevància, un any més, serà la baixada del pi, que, enguany, per motius de seguretat, com ja es va anunciar des de l’organització, només hi participaran activament 70 persones. Els que vulguin estar sota el pi, s’hauran d’haver inscrit a la web de la germandat i, si els aspirants superen la quantitat, es farà un sorteig avui mateix, per determinar els participants.

A partir de les22 hores, i sortint des del bosc de la Pedrera de l’Angelet, la comitiva anirà passant per diversos carrers i places fins a arribar a la plaça de Cal Baldiró. La Banda i els Grallers de Matadepera, quan el pi estigui a la plaça, interpretaran la “Melodia del pi”, l’himne ideat per aquest esdeveniment per Sergi Cuenca. Demà diumenge, es prepara el pi perquè quedi en perfecte estat de cara a la culminació de l’acte, la grimpada. Al matí es pelarà i, al migdia, es plantarà, per tal que els grimpaires puguin emprendre les seves ascensions. Estem fent referència a un concurs que data de l’any 1975 i que consisteix a ser el primer a coronar el pi.

Els grimpaires s’hauran d’inscriure a partir de les 10 del matí de demà, fins a arribar als 100 participants. Hi ha diverses categories i el primer classificat de la general, en categoria femenina i masculina, guanyarà un premi que consistirà en un pernil.

Per Sant Esteve

El pi es va triar el dia de Sant Esteve passat, en una trobada-esmorzar en la qual, els assistents van valorar factors per escollir-lo, com la seva forma, la seva accessibilitat o el seu pes, entre altres. Però no només de la grimpada viu la festa. Són dos caps de setmana molt intensos i farcits d’activitats per a tots els gustos. Hi ha un alt component, com no pot ser de cap altra manera, de cultura, com sardanes o gegants, i també gastronòmic, com una arrossada, sopars o els Tastets, que enguany torna als carrers després uns anys amb seu al pavelló i que tindrà lloc el segon cap de setmana, en concret dissabte al matí.

També s’han dissenyat un munt d’activitats infantils i hi haurà temps per a les actuacions musicals i d’artistes d’altres disciplines, concerts, balls i fins i tot un sorteig d’un viatge a Jordània.

Activitats de caràcter esportiu, com la competició de petanca, una pedalada, un torneig de golf o la primera edició de la Copa del Pi, un torneig que, segons els organitzadors, unirà els dos esports més practicats a Matadepera, l’hoquei i el futbol. De tot i per a tothom.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top