Publicitat
Terrassa

Piscines sempre a punt per al bany

Publicitat

Fa uns anys, tenir una piscina a casa abans podia ser un luxe quasi inassolible però avui en dia s´ha convertit en un complement més de molts habitatges. A tots ens encanta gaudir-hi dels banys, especialment a l´estiu, però per a poder fer-ho és necessari que prestar atenció als detalls i dur a terme un treball de manteniment. No es tracta només d´un tema estètic sinó també de salubritat ja que si no mantenim la piscina neta, aquesta pot convertir-se en un focus d´infeccions.

Per a evitar-ho, independentment de si s´està utilitzant la piscina o no, cal realitzar durant tot l´any algunes accions que ens ajudin a conservar-la en bon estat. Si no ho hem fet durant els últims mesos, ara, que s´acosta la primavera i els dies més calurosos, és un bon moment per a posar-nos-hi. La piscina potser ha estat més o menys abandonada durant la resta de l´any i ara toca posar-la a punt. No es tracta només que l´aigua sembli neta, sinó que ho estigui realment i s´adapti a les nostres necessitats.

El manteniment d´una piscina pot ser quelcom força senzill, per sort o per coneixement, o un autèntic calvari però amb les últimes tecnòlogies es tracta d´una tasca cada cop més fàcil que podem dur a terme nosaltres mateixos o deixar en mans dels professionals.

El que cal tenir en compte
Un dels tractaments més usats per a mantenir la piscina en perfecte estat és a partir de productes químics, que desinfecten i conserven l´aigua en òptimes condicions de neteja. D´aquesta forma, hem d´assegurar-nos que els nivells de pH de l´aigua (valor d´acidesa o alcalinitat) siguin els adequats, per a evitar la proliferació d´algues o que es causin danys en les instal·lacions. Per a això, hem d´utilitzar un controlador de pH i mantenir el nivell entre el 7 i el 7´8.
De la mateixa manera, el clor ens ajudarà a mantenir la piscina amb l´aigua neta i transparent, així com lliure de microorganismes. Tot i que la quantitat de clor a diluir va en funció de molts paràmetres (grandària, calor, pluja, etc.), de manera orientativa podríem dir que n´hi ha prou amb diluir 20 grams de clor per cada 15 metres cúbics d´aigua, cada cinc o sis dies.

Publicitat

Els algicides poden ajudar-nos a prevenir l´aparició d´aquestes plantes aquàtiques que tan desagradables resulten a les piscines. També hem de controlar la duresa del calci, per a evitar que l´aigua es torni corrosiva si està molt baixa en calci o que es formin escates en cas de tenir-ne massa.

D´altra banda, hem de mantenir neta la bolsa del skimmer per a garantir la circulació de l´aigua fresca. També hem de retirar les fulles o qualsevol tipus de brutícia que hagi caigut a la piscina, ajudant-nos d´una xarxa, i netejar els filtres.
A més de fer manteniment de l´aigua de la piscina, és necessari la cura i neteja del fons i les parets, un procés pot realitzar-se amb un netejafons manual o bé amb un robot automàtic.

Seguint aquests passos aconseguirem una piscina perfecte, a punt per a practicar-hi la natació o refrescar-nos-hi en qualsevol moment. A més, podrem convidar els nostres familiars i amics a banyar-s´hi i passar junts una jornada fabulosa. 

Publicitat
To Top