Publicitat
Terrassa

El Síndic estudia d’ofici les immatriculacions de l’Església

L’Església catòlica ha inscrit 3.722 immobles (tres d’ells de Terrassa) al seu nom, sense cap títol que n’acredités la propietat, segons va revelar al juliol el departament de Justícia de la Generalitat. A Terrassa figuren tres immatriculacions (registres d’un bé immoble per primera vegada), concretament la catedral del Sant Esperit, el Temple de Sant Llorenç i un terreny a Sant Pere.

El procediment extraordinari d’immatriculació registral permetia, en el marc de la legislació vigent fins fa pocs anys, inscriure la propietat d’immobles amb una certificació de la mateixa Església.

Ara, el Síndic ha obert una actuació d’ofici, que dona continuïtat a les actuacions iniciades prèviament a partir de queixes de la ciutadania, per fer el seguiment de les actuacions portades a terme per Justícia de la Generalitat.

Més enllà de les dades publicades per Justícia, el Síndic ha tornat a demanar recentment al Departament informació específicament sobre l’estudi d’immatriculacions que ha d’elaborar en compliment de la Resolució del Parlament de Catalunya 491/XII, de 4 de juliol de 2019, i sobre altres actuacions que hagi portat a terme amb relació a aquesta qüestió.

Ambdós governs, Estat i Generalitat, tenen pendent l’elaboració d’un estudi específic, segons el Síndic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top