Publicitat
Terrassa

La síndica diu que la regidora de Cultura va violar el codi ètic

La síndica de Terrassa considera que la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, va violar el codi ètic local en promoure la contractació del festival de poesia Elixir, ja que no s’han complert dos anys des que va acabar el seu vincle amb l’entitat organitzadora, al capdavant de la qual hi ha una cosina seva.

En un informe, Isabel Marquès, síndica de Terrassa, conclou que "existeix una conducta contrària als principis i regles ètiques i de bon govern", la qual cosa no implica que s’hagi comès una il·legalitat.

Aquest últim extrem l’està investigant l’Oficina Antifrau de Catalunya, on el cas va arribar a través d’una denúncia anònima, segons han indicat a Efe fonts coneixedores d’aquest assumpte.

Dos articles
Ara com ara, la síndica de Terrassa indica en l’informe que s’han vulnerat dos articles del codi ètic municipal: el que diu que "no es podrà contractar quan hi hagi conflictes d’interessos familiars" i el que disposa que els càrrecs electes hauran d’"abstenir-se de promoure o participar en cap procediment de contractació pública amb persones físiques o jurídiques amb les quals hagin mantingut algun tipus de vinculació laboral o professional en els dos anys previs al nomenament".

Boladeras afirma que no ha fet "res il·legal ni he violat cap codi ètic" donat que, assegura, "jo no he fet cap contractació" i, en tot cas, "aquesta va passar legalment per secretaria i intervenció".

La regidora creu que hi ha "una filtració interessada" de l’informe de la síndica, un document que "inclou errors i encara no ha passat per la comissió de transparència". La filtració de l’informe "és un tic de l’antiga política. Aquesta sí que és una acció il·legal i que viola el codi ètic", diu Boladeras.

La història de l’esdeveniment es remunta a 2013, quan l’actual regidora va promoure una "ruta poètica" per la ciutat, en col·laboració amb l’Ajuntament.

Des de llavors, l’Associació Elixir Poètic -que Boladeras va deixar a mitjan del 2019, quan ja s’havia incorporat a la candidatura de Tot per Terrassa- ha organitzat aquest espectacle mitjançant adjudicacions per procediment negociat sense publicitat, una modalitat que el consistori justifica per "raons artístiques", ja que assegura que solament aquesta entitat pot organitzar un espectacle que porta la seva empremta.

Seguint aquesta línia, el 2020 l’Ajuntament va signar un contracte de 30.000 euros més IVA amb l’entitat perquè aquesta organitzés 22 espectacles entre els dies 28 de setembre i 4 d’octubre.

La síndica qüestiona aquesta última contractació perquè qui la impulsa és l’àrea que dirigeix Rosa Boladeras, que fa menys de dos anys que va deixar l’associació per integrar-se al govern municipal. A més, agrega que qui va agafar el testimoni de l’actriu al capdavant de l’organització és una cosina seva, Ana Boladeras.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top