Publicitat
Ahir i Avui

Una mostra més de la presència modernista

Seria molt fàcil fer l’acudit, però ho obviarem. La Casa Barata, que avui portem a aquesta secció, és un dels molts edificis de la ciutat que estan protegits com a bé cultural. Està ubicat a la meitat, més o menys, del carrer de Sant Pere i, curiosament, a la imatge antiga, de l’any 1995, l’estaven arranjant, el mateix que s’ha fet no fa gaire. Com veiem a la fotografia actual, l’estat de l’immoble és impecable.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Es tracta d’una antiga casa senyorial, construïda l’any 1838 i reformada pel de sempre, l’arquitecte Lluís Muncunill, l’any 1905. Seguim sense voler fer l’acudit fàcil i només direm que fou Joan Barata i Guitard qui va ordenar la construcció d’aquesta casa. Per tant, d’aquí li ve el seu nom. No cal buscar més raons, casa més cognom del propietari, igual a Casa Barata. Res més a dir ni comentar.

Tanmateix, com que això no s’acaba, haurem de continuar escrivint algunes coses més relacionades amb les dues instantànies d’avui. Per exemple, que l’estil arquitectònic d’aquest edifici és el modernisme, tan present a aquesta ciutat. Un estil molt habitual i que no deixa de ser un dels seus emblemes.

Cada ciutat se la coneix per diferents mostres i, per tant, no ha de sorprendre que pels nostres carrers apareguin moltes construccions d’aquest moviment.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top