Publicitat
Ahir i Avui

L’escenari on Joseph Cotten espera a Alida Valli

Els i les que heu tingut la sort, el plaer i la bona idea de veure “The third man”, dirigida per Carol Reed i amb una música encisadora com la que ens porta Anton Karas, ben segur, observant la foto antiga d’avui, us traslladareu a l’escena final d’aquesta memorable pel·lícula.

Fotos: Arxiu Municipal i Nebridi Aróztegui

És aquella escena en la qual el personatge que interpreta Joseph Cotten, espera l’arribada d’Alida Valli, mentre escoltem la inoblidable cítara de Karas.

En cap cas es pot considerar un espòiler, ja que aquesta escena final no revela res del que succeeix en els 104 minuts que dura la cinta i, tenint en compte que ens estem referint a un film de l’any 1949, és possible que la majoria ha tingut temps suficient per veure aquesta obra mestra.

Una pel·lícula basada en una novel·la de Graham Greene que porta el mateix títol, “El tercer home”.

Anem al tema. Ens trobem amb un paratge pel d’arbres, com si marquessin el camí. És l’inconfusible 00, un dels indrets més concorreguts de la ciutat i que ja hem tractat en anteriors oportunitats en aquest espai.

En aquest cas, oferim una visió diferent de les anteriors, amb una imatge treta com si el fotògraf vingués des de la Font Vella. Cotten, Holly Martins a la pel·lícula, ha fet altres interpretacions, però mai, en cap (és opinió personal), va estar tan brillant com a “The third man”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top