Publicitat
Ahir i Avui

L’edifici que van aixecar uns que eren de Sabadell

Encara que això sigui el “Gent de Terrassa”, avui toca una història amb gent de Sabadell implicada. Si ens fixem atentament en la fotografia del 1992, notem de seguida que es tracta d’una fàbrica dels Abad Ribera, una família procedent de la ciutat veïna, la que trobem a l’altra banda del cementiri. Allà també tenien una altra fàbrica i tot i que es van associar amb un industrial egarenc, van acabar l’aventura en solitari.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

L’any 1952, apunta el blog “Records de Terrassa”, l’empresa va construir aquesta nau, situada a la carretera de Montcada, entre l’avinguda de les Glòries Catalanes i els carrers de Pérez Galdós i de Ramon i Cajal. La fàbrica va tancar a la dècada dels vuitanta, com moltes altres en aquells anys. Llavors, no era notícia, gairebé.

Si comparem les dues fotografies, podem assegurar que en ambdós casos es manté l’esperit pla i cantoner d’aquesta part de la construcció. No hi ha un canvi substancial en la seva configuració i continua oferint la mateixa forma. Fins i tot, algunes parts de la seva decoració, els que mostren el maó, es mantenen com si el temps no haguera passat mai.

Lògicament, amb una rentada de cara, l’edifici d’ara ens ensenya una façana ben contrària a la que podem veure en la imatge antiga. Algunes portes obertes per a negocis, són gairebé un miratge.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top