Publicitat
Ahir i Avui

De camaleons i imatges que en el futur seran passat

Si les fotografies fossin posseïdores de la qualitat dels camaleons, no seria molt agosarat afirmar que, en les dues imatges d’avui, hi ha molt de mimètic. Els puristes diran que no, que les dues instantànies no són idèntiques (ja no entrem en el tema del color), que hi ha diferències massa evidents.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

És, lògicament, una percepció molt personal, però contemplo coses molt més que semblants quan observo les dues fotos.

Per variar, la foto antiga, de l’any 1995, té el seu component de reparacions, amb una obra pels carrers de la ciutat. N’hem vist un fart a aquesta secció d’obres de tota mena, arranjaments de places, carrers o vies o de reparacions concretes. Va bé, així de clar, per comparar imatges del passat amb les actuals.

D’obres també se’n duen a terme ara i, de cara a la secció “Ahir i avui” de 2050 o 2060, és més que probable que surtin obres actuals, però com a fotos antigues.

Potser ja va sent el moment de parlar de la zona que veiem a les dues fotografies. Es pot veure una vista des de la Rambla d’Ègara, enfocada cap al carrer del Doctor Cabanes que, a la vegada, condueix cap altres parts de la ciutat, molt relacionades amb escoles de sempre. Ara, aquest carrer té dues direccions per als vehicles. Coses del pas dels anys, que fa màgia amb aquestes coses.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top