Publicitat
Ahir i Avui

El Mesón, un record més d’una pletòrica Plaça Vella

Iniciem un petit monogràfic de la Plaça Vella, amb algunes instantànies del passat, acompanyades, és lògic, amb el que es pot veure ara, l’any 2002, a aquella part. Comencem per un dels edificis històrics, el del Mesón de los Arcos, com es va conèixer durant molt de temps. Una construcció que, com podem contemplar a la imatge d’ara, ja no hi és.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Des de la perspectiva que el contemplem a la foto de 1993, tot sembla plàcid. La tranquil·litat que emana de l’edifici és notòria i, si comparem tot plegat amb la fotografia actual, veurem que hi ha moltes similituds, com per exemple la vegetació dels balcons o l’efecte cantonada que també continua destacant a aquesta part de la mítica plaça, punt cèntric de la ciutat per excel·lència.

L’esclat de la ciutat a aquelles dècades dels noranta i més enllà, no és cap sorpresa, van fer variar molts dels seus escenaris.

Possiblement, era impensable poder mantenir la població amb tota la seva col·lecció d’edificis populars. Hi ha moltes parts, per tots els racons, que no continuen en peu tal com les vam conèixer.

El Mesón formava part d’aquest entramat divertit que era la Plaça Vella als anys vuitanta i noranta, especialment. Era una ubicació on es disseminava la joventut, que anava al bar que li tocava, per convicció o creença. Era així.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top