Publicitat
Ahir i Avui

El solar que va canviar per convertir-se en escola

Un dels exercicis quan ens submergim en aquest apassionant món de comparar fotografies de la mateixa ubicació, però amb una diferència d’anys considerable, és quan toca analitzar imatges que ens ensenyen autèntics solars o trams sense construir (fotografia antiga) i edificis consolidats (fotografia actual).

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

És el cas que ens ocupa (frase que es fa servir en aquestes ocasions), veiem com era, l’any 1992, el solar del carrer de Salmerón que, amb els anys, va esdevenir el nou edifici de l’escola La Roda. Aquest centre d’ensenyament forma una part dels records personals, ja que hi anaven les meves germanes.

Admetrem que, la visió del solar, ens transporta a algunes de les antigues pel·lícules del gènere del western, quan sortien aquelles fortificacions, que s’anomenaven “Fort Bravo” o “Fort Apatxe” i que els nadius americans assaltaven i, a voltes, derruïen com si fossin de sucre. Altres vegades no podien i acabaven sempre amb moltes baixes i poc a guanyar.

És evident que la contemplació de l’edifici actual d’aquesta escola és més grat a la vista. Tanmateix, la visió de la ubicació, quan era poc més que una porta de fusta en decadència i una tàpia desgastada, també té el seu punt de fascinació. I és que les coses antigues, com deia aquell, tenen la seva gràcia, tot i el seu estat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top