Publicitat
Ahir i Avui

De residències i de banderes que no hi eren

Les dues imatges que presentem avui ens mostren la Residència Mossèn Homs, un paratge que acull a gent gran i que, s’ha d’admetre, es conserva força bé. Les dues fotografies, la de l’any 1987 i l’actual, ens ensenyen uns edificis alienats, sense fissures i amb pocs detalls a ressaltar.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Entre les mínimes diferències que estableixen les dues instantànies, es reflecteix que, a la foto de 2022, hi ha una tercera bandera, que s’ha incorporat a les altres dues. És la bandera de Terrassa que, a la imatge del passat, no tenia cap protagonisme. Per sort, algú va decidir arreglar la situació.

Al senyal del costat de les banderes, que en la fotografia antiga només es podia llegir “Residencia”, ara podem llegir “Entrada” i, a sota, “Residència”. Són petites peculiaritats que només poden interessar, s’ha de dir clar, a col·leccionistes o persones similars.

De la resta de les imatges, no es pot dir gran cosa. Només apuntar que Homs va ser rector de la parròquia de Sant Pere i, per això, se’l recorda. No és la primera vegada ni serà l’última que en aquesta secció es fa referència a personatges destacats de la història de la ciutat, que acaben immortalitzats en un carrer, plaça, avinguda o altres ubicacions. Ser agraït és la millor opció i, com que de carrers, places i avingudes n’hi ha un munt, mai falten noms.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top