Publicitat
Ahir i Avui

Visions diverses al voltant d’un edifici més endreçat

La visió de la Masia Freixa, joia del parc de Sant Jordi, l’any 1989, en el qual es va fer la imatge més vella, no difereix gaire de la visió que tenim si ens fixem en la fotografia més recent. Si alguna cosa canvia, és allò que podem veure en el seu voltant.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

I podem veure diversos elements que ja no hi són i també veure de quina manera s’han substituït.

Uns dels elements desapareguts a la instantània actual són els bancs. No entrarem en detalls, però són els objectes més evidents. Sembla, així d’entrada, que els han canviat per unes papereres, la que es veu a i la que s’endevina. Un canvi que, a priori, no té un sentit de practicitat, ja que seure a una paperera no seria precisament una activitat gaire agradable i gens còmode.

A la dreta de les fotografies, també, podem comprovar com es va passar d’una mena de tanca circular, més que possiblement establerta per a protecció de la vegetació, a camp obert, a un tros també de vegetació, però no tancat. La idea, suposem, era aquesta, dotar al lloc d’un espai natural, sense barreres ni divisions.

L’edifici, com és més que evident, es pot veure molt més endreçat a la foto de 2022. Llavors, l’any 1989, necessitava passar pel taller per tal que li arrangessin algunes de les seves parts principals. Era de justícia fer-ho.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top