Marta Martínez (Granada, 1989), més coneguda com a Martita de Graná, visita Terrassa cada dos anys. Ja va fer un primer espectacle l’any 2021. Va repetir el 2023. I hi torna aquest 2025. Casualitats o no, Graná actua a l’escenari de la Factoria Cult
ral amb una cadència que sense dubte engresca a l’afició. I és que sempre omple les funcions. Tant és així que el 2023 va doblar les actuacions, oferint dues funcions el mateix dissabte. I les dues van fer “sold out”.
També va fer dues sessions el 2021, si bé per motius que ara ens semblen marcians. Encara regia la política d’aforaments reduïts per mor de la covid. I aquesta obligació de limitar els espectadors a la meitat va fer que Martita de Graná oferís dues representacions de “Mi padre flipa”, que era l’espectacle que portava llavors.
La història es repeteix: Martita de Granà fa doblet també en aquesta ocasió, si bé en dos dies seguits: Aquest dijous (20 hores) i divendres (21 hores). Les entrades estan exhaurides pel primer dia i en queden un grapat petit pel segon.
L’humorista presentarà “¡Martita sea!”, un xou on mostra com li ha canviat la vida en els últims anys, tant en el terreny professional com personal, tot reivindicant temes com la solteria, l’edat i la importància de la salut mental (que ja va estrenar a Terrassa fa dos anys).
Viral a xarxes socials
Martita de Graná és una de les còmiques més influents en l’actualitat. Amb més d’1 milió de seguidors a Facebook, un altre milió a Instagram i 124.000 subscriptors a Youtube, la granadina ha aconseguit convertir-se en una referència nacional de l’humor tant a les xarxes socials com en directe.
No només es queda a internet, sinó que els seus monòlegs estan omplint totes les ciutats que visita. Anava per a mestra, però un dia va gravar un vídeo sobre Granada que es va fer viral i des de llavors no ha parat de pujar a escenaris per fer riure un públic molt fidel.
La granadina explica acudits que s’inspiren en la seva vida i quotidianitat. De fet, el seu humor es basa en el que és quotidià i en les situacions més absurdes que passen cada dia davant dels nostres ulls. No es mossega la llengua per parlar de temes íntims, sexualitat, igualtat o del canvi de paradigma en la comèdia.
Un 86%, dones
El seu públic a les xarxes i a les seves actuacions és majoritàriament femení. Tant és així que el 86% són dones, dada que explica la gran masculinització que havia patit el sector de l’humor a l’Estat espanyol fins ara.
Per això, li encanta poder desmentir a cada funció la típica frase “Les dones no fan gràcia”. El seu humor parla de temes comuns de dones, des d’una visió global d’una dona de 35 anys que viu al segle XXI.
Potser aquest és una de les claus del seu èxit. La capacitat per tal que el públic s’hi senti identificat. Que pugui ser la teva amiga de la colla.