Publicitat
Cultura i Espectacles

Pedagogia augmenta assistents fins i tot de l’ESO i batxillerat

Per l’increment del nombre d’espectadors, però també per altres factors, el balanç que Pedagogia de l’Espectacle fa del curs 2018-2019 és molt positiu. "Estem contents", diu Judit Josa, coordinadora d’aquesta programació d’educació per a l’espectacle a les escoles de la Fundació Torre del Palau, pionera a Catalunya i que porta ja 42 anys de recorregut. En aquesta temporada, Pedagogia ha iniciat la gestió de teatre per a les escoles de Cornellà de Llobregat, "i l’experiència ha estat molt satisfactòria, amb un alt índex de participació". Amb Cornellà són ara cinc (Terrassa, Rubí, Barberà del Vallès i Palau-solità, els altres) els municipis en què Pedagogia programa. A tots ha tingut més assistentes, i amb una sorpresa. "La participació més nombrosa sempre ha sigut en les franges de nens fins a 12 anys. Però aquest curs hem incrementat en més de 500 usuaris la participació a partir d’ESO i batxillerat". En total, Pedagogia ha tingut 35.155 assistentes, un quinze per cent més (uns 4.500) que el passat.

L’experiencia viscuda al teatre
L’ entitat també valora molt "el feedback que obtenim de les escoles i dels nens, in situ, als teatres". És un fenomen relativament nou i en creixement. "Quan s’acaba l’obra, i els actors surten a l’escenari, o es posen a les portes del teatre per acomiadar-se, els nens van a parlar-hi, a intercanviar impressions sobre allò que han vist. És important el retorn de manera tan immediata de l’experiència viscuda".

Josa recalca que, a Terrassa, Pedagogia dona un especial suport i facilitat de participació en les escoles de la perifèria, "centres amb alts índex d’immigració i famílies amb pocs recursos. És molt important que Pedagogia de l’Espectacle continuï sent un referent de ciutat, pedagogia i valors, i que treballa des de la igualtat d’oportunitats". I les obres que selecciona sempre tenen un contingut pedagògic "en valors, gestió de les emocions i procés de socialització. Són un aprenentatge diferent i molt enriquidor".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top