Publicitat
Cultura i Espectacles

Lildami guanya el Cerverí a la millor lletra de cançó en català

"Sempre és estiu si estàs aquí, / quan em vulguis trobar només has de trucar-me/ jo ja no sé què em passa, ja mai em sento a casa però/ sempre és estiu si estàs aquí" canta Lildami a la tornada de "Sempre és estiu", una de les cançons de "Flors mentre visqui", el segon llarga durada del cantant i músic terrassenc. I amb "Sempre és estiu", Lildami ha guanyat el premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català. Aquest guardó (que no té dotació econòmica) forma part dels Premis Literaris Prudenci Bertrana de Girona i li va ser lliurat a Lildami dimarts, a l’Auditori de la ciutat. En el mateix acte fou premiat un altre terrassenc, Lluís Prats, que va guanyar el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, dotat amb sis mil euros, amb la novel·la "Kambiri", que protagonitza una nena arribada a Lampedusa en pastera.

Amb el 57,7 per cent dels vots
Catalunya Ràdio, iCat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista Enderrock, són les entitats convocats del Premi Cerverí, que amb el seu nom ret homenatge a Cerverí de Girona, el gran trobador català del segle XIII, i es concedeix a la millor lletra de cançó inèdita d’una temporada. Un jurat que formaven els periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Blai Marsé; la periodista del Grup Enderrock Helena Morén; el director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau; el director del programa "Independents" d’iCat, Josep Martín, i la responsable de programació d’iCat, Lucía Flores, va decidir les vuit cançons finalistes, que el públic va poder votar a través del portal web de Catalunya Ràdio. "Sempre és estiu" de Lildami va competir amb (i va tenir més vots que) "Vèncer el pols", de Clara Peya; "Farem un foc", de Pascal Comalade i Ivette Nadal; "El club dels 27", de Nyandú; "Diuen Diuen Diuen", de Pau Vallvé; "Química", de Marc Parrot; "Omertà", de Zoo, i "La teva realitat", d’Intana. Lildami va tenir el 57,7% dels vots.

Després del Premi Enderrock
És el segon premi que Lildami, nom artístic de Damià Rodríguez, nascut a Terrassa el 1994, guanya aquest any. El passat mes de març fou guardonat amb el Premi Enderrock al millor disc "de hip hop i músiques urbanes", que era la primera vegada que es convocava, pel seu àlbum "10 vos guard".

El raper terrassenc no para de fer concerts, emmarcats en el seu "Imparabla Tour". Demà actua al Mercat de Música Viva de Vic (a les dues de la matinada, a l’espai El Sucre) i dissabte ho farà a Barcelona, dins de la programació de les festes de la Mercè. El seu concert serà a les 9.45 de la nit, a l’avinguda Maria Cristina, i forma part del cartell "Europa FM", que comparteix amb Arnau Griso, Carlos Sadness, Elefantes i Suu. El pròxim 7 de setembre, Lildami estarà al festival "Petits Camaleons", adreçat al públic familiar i que es desenvoluparà al teatre-auditori de Sant Cugat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top