Publicitat
Cultura i Espectacles

Minyons fan un tres de nou i van cap al de deu

Diumenge, a la diada dels Castellers de Sants, els Minyons de Terrassa van tornar a descarregar, per aquest ordre, el dos de vuit amb folre, el tres de nou amb folre (el catorze de l’any) i el cinc de vuit, més el pilar de set. Castells que tenen ben apamats i que van desenvolupar de manera impecable. Tanmateix, a la plaça Benet i Moixí de Barcelona, als malva els hi hauria agradat portar-hi no només un sinó tres castells de nou (el dos, el tres i el quatre), i a més a més el pilar de vuit, "però amb tot el que va passar la setmana passada, els assaigs van anar com van anar, i encara prou bé per a poder fer un castell de nou a Sants", explica Noel Pérez, portaveu de la colla.

"Hi ha possibilitats"
Així i tot, el tres de nou va mostrar la seva solidesa, i Pérez creu que, per la pròxima actuació, diumenge vinent, a Girona. "Hi ha possibilitats de portar-hi el tres de deu amb folre i manilles". L’exhibició de les festes de Sant Narcís és una de les importants del calendari casteller, i Minyons hi han viscut alguns dels seus millors moments, descarregant-hi el tres de deu amb folre i manilles dues vegades, el 2014 i el 2015. L’any següent es va quedar carregat.

Els malva fa ja dos anys, doncs, que no porten el tres de deu a la plaça del Vi (on cap altra colla ha intentat mai un castell d’aquesta alçada) i en tenen ganes. Ja han parlat amb les altres dues formacions que actuen diumenge (són els Marrecs de Salt i Capgrossos de Mataró) per tenir el seu ajut a la soca.

Ara tot depèn dels assaigs de gamma extra que Minyons ha convocat per dijous i divendres, de vuit del vespre a dotze de la nit. "I també del que pugui passar políticament els pròxims dies", reconeix Pérez, "perquè fins i tot ens han arribat veus sobre la possibilitat de la suspensió de la diada".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top