Publicitat
Cultura i Espectacles

Una iniciativa solidària perquè Terrassa sigui rècord Guiness de ball de sevillanes

El 21 de maig de 2012, Còrdova va aconseguir el rècord mundial Guiness de gent ballant sevillanes, amb 1.556 persones. Podrien ajuntar-se’n més, a Terrassa, fent alhora aquest ball tradicional andalús? És el repte que planteja la “Trobada benèfica per sevillanes”, una iniciativa de l’entitat Flamencologia que diumenge viurà la seva primera edició a les Pistes de Guadiana.

L’ entrada és un donatiu de tres euros, per a quatre ongs de Terrassa de suport als afectats per malalties rares i minoritàries dels nens. Durant set hores, es ballaran sevillanes, i també hi actuaran cors rocieros, s’hi podrà dinar amb un “potaje andaluz” (a tres euros la ració), es faran rifes i hi haurà servei de barra i parades de les ongs.

Però la jornada tindrà dos moments centrals, a la 1.30 i a les 5.30 de la tarda. Serà a aquestes hores quan l’organització intentarà que el màxim nombre de gent possible es posi junta a ballar sevillanes.

“Encara que mai hagin ballat”
Pedro Limón, president de Flamencologia, convida a tothom a venir “encara que no sàpiguen ballar sevillanes, ni ho hagin fet mai. Hi haurà professors, de les escoles que existeixen a Terrassa, que ensenyaran els passos i les nocions més elementals. I, en tot cas, només t’has de fixar amb el que fa la persona que tinguis al costat”.

Cal dir que, aquest any, el ball no comptarà pel rècord oficial. Guiness no ha contestat els correus que des de març li ha estat enviat Flamencología, i a més sembla que el primer pas per optar a rècords implica un pagament de vuit-cents euros.”Evidentment, preferim donar-los a les ongs que a Guiness.”

Diumenge, en tot cas, “es tracta de veure si a la gent li agrada la idea. I si ho fem cada any, potser arribarà que ens plantejarem ser Guiness.” El que segur que s’establirà és un rècord de sevillanes a Terrassa (tot i que no reconegut per Guiness, es clar). De quantes persones? És difícil avançar-ho. “El més important, però, és que vingui gent i passar-s’ho bé, i la solidaritat”.

Les dades

Acte: “Trobada benèfica per sevillanes”

Data: Diumenge, de 12 a 19 hores. (Intent de rècord de sevillanes a les 13.30 i els 17.30 hores)

Lloc: Pistes de Guadiana (carrer Túria, 3)

Organitza: Flamencología, associació de veïns de Can Palet II i Ajuntament de Terrassa

Donatiu: 3 euros

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top